Vesti
20.04.2024. 07:10

Sve na jednom mestu

O ovim događajima iz regiona i sveta ćete pričati narednih dana

Novine, štampa
Izvor: Shutterstock

Brojni svetski, ali i regionalni događaji obeležiće narednih nedelju dana... Informišite se na vreme i saznajte o kojim događajima ćete pričati i čitatu u narednom periodu...

Svet i region

Subota, 20. april

LAS PALMAS, Španija - Sastanak ministara unutrašnjih poslova Španije, Italije, Grčke, Malte i Kipra o ilegalnoj imigraciji.

ISTANBUL - Šef palestinskog pokreta Hamas Ismail Hanije u dvodnevnoj poseti Turskoj gde će se sastati sa predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

LJUBLJANA - Završni dan međunarodne konferencije Zapadni Balkan u EU koju je organizovao Institut prijatelja Zapadnog Balkana.

Nedelja, 21. april

VARŠAVA - Drugi krug lokalnih izbora u Poljskoj.

MADRID - Regionalni izbori u španskoj pokrajini Baskiji.

STOKHOLM - Izveštaj Međunarodnog instituta za istraživanje mira (SIPRI) o vojnoj potrošnji u svetu.

RIO DE ŽANEJRO - Skup na plaži Kopakabana na poziv bivšeg predsednika Brazila Žaira Bolsonara.

Ponedeljak, 22. april

NJUJORK - Sednica Saveta bezbednosti UN o šestomesečnom izveštaju o situaciji na Kosovu. Najavljeno je učešće predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Vjose Osmani.

STRAZBUR - Početak plenarnog zasedanja Evropskog parlamenta, do 25. aprila.

LUKSEMBURG - Sastanak ministara spoljnih poslova Evropske unije.

JERUSALIM - Jevrejski praznik Pasha, koji se obeležava do 30. aprila.

BAGDAD - Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan u poseti Iraku.

MANILA - Počinju godišnje zajedničke vojne vežbe snaga Filipina i SAD koje će trajati do 10. maja.

Utorak, 23. april

STOKHOLM - Počinje dvodnevna poseta predsednika Finske Aleksandera Stuba Švedskoj.

NJUJORK - Sastanak Saveta bezbednosti UN o seksualnom nasilju u oružanim sukobima u svetu.

Sreda, 24. april

SKOPLJE - Prvi krug predsedničkih izbora u Severnoj Makedoniji.

NJUJORK - Zatvoreni sastanak Saveta bezbednosti UN o humanitarnoj pomoći Pojasu Gaze.

LONDON - Objavljivanje godišnjeg izveštaja međunarodne organizacije Amnesti internešenel o stanju ljudskih prava širom sveta.

Novine
Izvor: Shutterstock

Četvrtak, 25. april

- Svetski dan borbe protiv malarije

PARIZ - Predsednik Francuske Emanuel Makron će održati govor o Evropi na Sorboni.

BUDIMPEŠTA - Dvodnevni sastanak Konferencije konzervativne političke akcije (CPAC) američkih konzervativaca i njihovih saveznika.

NJUJORK - Sastanak Saveta bezbednosti UN o Siriji.

Petak, 26. april

ČERNOBILJ - Međunarodni dan sećanja na nuklearnu katastrofu u ukrajinskoj nuklearki Černobilj.

Srbija

Subotu, 20. april

BEOGRAD - U 11.00 u Dorćol placu (Dobračina 59) otvaranje Festivala "Drugačije mode".

NOVI SAD - U 11.00 ispred zgrade Policijske uprave (Bulevar kralja Petra I 11) konferencija za novinare Stranke slobode i pravde povodom novih informacija o prebijanju funkcionera te stranke Vladimira Vrsajkova i napada na aktiviste u Kaću. Govoriće potpredsednica SSP Marinika Tepić i predsednik novosadskog odbora SSP Vladimir Vrsajkov.

NOVI SAD - U 19.00 u Radničkom domu "Svetozar Marković" (Bulevar Mihajla Pupina 24) osnivačka skupština novosadskog odbora stranke Srbija Centar (SRCE). Govoriće predsednik stranke Zdravko Ponoš.

Nedelja, 21. april

BEOGRAD - U 9.30 u Tašmajdanskom parku članovi sindikata Sloga i kolege iz grčkog sindikata Pame položiće vence na spomenik poginulim radnicima RTS-a "Zašto" i spomenik Milici Rakić.

Ponedeljak, 22. april

BEOGRAD - U 10.00 u zgradi Ujedinjenih nacija (Bulevar Zorana Đinđića 64) Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) otvara javni poziv za inovacije nauke i privrede u oblasti cirkularne ekonomije i predstavlja inovativna rešenja za primenu principa cirkularne ekonomije u građevinskoj industriji, kao i smernice za upravljanje otpadom od građenja i rušenja. Govoriće zamenik stalog predstavnika UNDP-a u Srbiji fabricio Andreuci i pomoćnik ministarke zaštite životne sredine Dušan Čarkić.

BEOGRAD - U 10.00 u Institutu za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" (Dr Subotića 5, sala 88) konferencija za novinare povodom Nedelje imunizacije u evropskom regionu Svetske zdravstvene organizacije. Govoriće v.d. direktora tog instituta Verica Jovanović, v.d. direktora Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić i direktor Kancelarije SZO u Srbiji Fabio Skano.

BEOGRAD - U 10.30 na Beogradskom sajmu (hala 1) Međunarodni sajam građevinarstva otvoriće ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

BEOGRAD - U 11.00 u Hotelu "M" (Bulevar oslobođenja 56a) okrugli sto, povodom 11 godina od potpisivanja Briselskog sporazuma na temu "Kosovo i Metohija - između okupacije i (vele)izdaje" koju organizuju Srpsko nacionalno veće Kosova i Metohije, Srpski nacionalni forum i Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije "Otadžbina".

BEOGRAD - U 12.00 u Narodnoj biblioteci Srbije (Skerlićeva 1) obeležavanje Dana Muzeja žrtava genocida koje će predvoditi ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović.

novine
Izvor: Shutterstock

Sreda, 24. april

BEOGRAD - U 10.00 u Medija centru (Terazije 3/II) panel diskusija Inicijative mladih za ljudska prava u Srbiji na temu "Značaj rezolucije Generalne skupštine UN o genocidu u Srebrenici".

BEOGRAD - U 13.00 ispred Konaka kneza Miloša (Topčiderski park) obeležavanje Dana Zavoda za zaštitu prirode Srbije i Dana planete Zemlje.

BEOGRAD - U 18.00 u Dorćol placu (Dobračina 59) tribina Hemofarm fondacije "Na kafi sa psihologom" povodom godinu dana od masovnih ubistava u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" i Malom Orašju i Duboni.

Četvrtak, 25. april

BEOGRAD - U 9.00 u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti (Knez Mihailova 35) obeležavanje Svetskog dana imunologije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
shower rain
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve