Vesti
04.05.2023. 19:22
R. E.

Bivša učenica

Škola "Ruđer Bošković" saopštila kako je došlo do napada nožem

1
Izvor: Shutterstock

Jedna devojčica samo dan nakon tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" izazvala je incident i povredila učenika i nastavnicu takođe u školi u Beogradu.

Petnaestogodišnjakinja je nožem povredila đaka i zaposlenu u školi "Ruđer Bošković", nakon čega je privedena u policiju.

Škola je izdala saopštenje u kojem je detaljno objasnila kako je došlo do incidenta.

"Danas oko 13 časova bivša učenica (15) gimnazije 'Ruđer Bošković' došla je u posetu drugarici koja pohađa našu školu. Nakon što je bivša učenica prošla kontrolu obezbeđenja i prijavila da je došla u posetu drugarici, provela je neko vreme u školi bez ikakvih naznaka da bi moglo doći do bilo kakvog incidenta. Tokom malog odmora, između dva časa, bivša učenica je u hodniku gimnazije iznenada izvadila kuhinjski nož, koji je imala skriven kod sebe, prišla jednom učeniku (15) sa leđa i ubola ga u predelu ramena nanevši mu lakšu telesnu povredu", rekli su iz Uprave škole.

Đake su od napada devojčice zaštitili nastavnici koji su bili prisutni u hodniku, ali je jedna od njih zadobila lakše telesne povrede.

"U istom trenutku, troje nastavnika koji su bili prisutni u hodniku odmah su reagovali i zaštitili prisutnu decu. Tokom oduzimanja noža bivšoj učenici jedna nastavnica je zadobila dve posekotine. Odmah je dotrčao i radnik obezbeđenja koji je bivšoj učenici ograničio slobodu kretanja. Istog momenta pozvane su policija i Hitna pomoć, koji su vrlo brzo stigli na lice mesta. Pripadnici policije su preuzeli bivšu učenicu, a povređenima je ukazana lekarska pomoć. Nakon što su lekari konstatovali lakšu telesnu povredu kod učenika i posekotine kod nastavnice oni su pušteni da se odu svojim kućama", navedeno je u saopštenju.

Navodi se i da je Uprava te škole o nemilom događaju obavestila roditelje učenika i aktera događaja.

"Istovremeno, stručne službe i uprava škole obavestili su učenike da je došlo do incidenta i uputili ih u bezbednosnu proceduru o napuštanju školskog kampusa i organizovanog prevoza do njihovih kuća, odnosno o preuzimanju od strane roditelja. Uprava Gimnazije iskreno žali zbog današnjeg nemilog događaja koji je potresao učenike, roditelje i zaposlene. Naročito jer se ovo dogodilo u trenutku kada se celokupna javnost još oporavlja od velike tragedije koja je juče zadesila beogradsku školu 'Vladislav Ribnikar'. U cilju zaštite svojih učenika i roditelja, škola zadržava pravo da u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti ne otkriva lične podatke niti inicijale učesnika ovog događaja", stoji u saopštenju škole Ruđer Bošković.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Otvorene linije za pomoć porodicama žrtava i đacima, ali i građanima
telefon

Psiholozi i psihijatri

03.05.2023. 22:10

Otvorene linije za pomoć porodicama žrtava i đacima, ali i građanima

Institut za mentalno zdravlje u Beogradu je u cilju podrške porodicama stradalih u današnjem događaju, nastavnicima i učenicima kojima je potrebna psihološka pomoć i podrška, otvorio dve telefonske linije.
Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve