Vesti
15.12.2021. 17:52
Tanjug

Novi Sad

Napokon - rekonstrukcija Spensa

Novi Sad
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je potpisivanju Ugovora o izradi projektno-tehničke dokumentacije za dogradnju i rekonstrukciju objekata JP SPC “Vojvodina“.

Ugovor su potpisali dekan Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad Srđan Kolaković i direktor JP SPC „Vojvodina“ Dragan Milić.

"Ovo je veliki dan za Spens. Grad je dobio Strategiju razvoja objekta Spensa, a nakon toga smo u budžetu opredelili 100 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije. Za šest meseci FTN će nam predočiti studiju o trenutnom stanju Spensa, a 12 meseci im je rok za izradu Idejnog projekta, na osnovu kojeg bismo polovinom 2023. godine počeli da se bavimo ugovaranjem posla", rekao je Vučević.

Direktor JP SPC „Vojvodina“ Dragan Milić rekao je da činjenica da je na potpisivanje ugovora došao gradonačelnik znači da je gradu važan ovaj projekat.

"Naša je sreća što imamo u gradu fakultet sa velikim brojem stručnjaka. Sve svoje kapacitete ćemo usmeriti da pomognemo fakultetu u radu. Bitno je da je doneta odluka da se Spens ne sruši, jer Novosađani ga vole",rekao je Milić.

Dekan FTN-a Srđan Kolaković rekao je da mu je zadovoljstvo što je potpisao ovaj ugovor sa Spensom.

"Na projektu će raditi naši mladi profesori uz podršku starijih. I sami znate da je koncept iz 1981. prevaziđen i da mora dobiti nove sadržaje kao što su poslovni prostori u kojima će se razvijati nove ideje. Sportski sadržaji su primarni i smatramo da bi trebalo da se poboljšaju uslovi", rekao je Kolaković.

Cilj rukovotstva je da objekat ponudi najbolje moguće uslove za sportske aktivnosti, za organizaciju kulturnih i zabavnih programa, kao i da isprati standarde savremenog poslovnog ambijenta.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve