Vesti
28.06.2024. 12:10
R. E.

Nova runda pregovora

Petković sledeće nedelje ide u Brisel: "Ništa ne očekujem"

1
Izvor: ATAIMAGES / A.K.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković najavio je za sledeću nedelju nastavak dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou i kazao da o od tog sastanka ne očekuje ništa.

"Kao i svaki put idemo pripremljeni sa našim ekspertima, sa svim onim temama koje su na stolu. O svemu smo spremni otvoreno da razgovaramo. Posebno insistiramo na formiranju Zajednice srpskih opština. To je presudno važno za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji, za budućnost, a mi ćemo činiti sve da takvim pristupom čuvamo mir i stabilnost i da čuvamo srpski narod na Kosovu i Metohiji", rekao je za RTS Petković.

Govoreći o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom u Briselu, Petković je rekao da je i njima jasno da je Srbija sve svoje ispunila i da je opredeljena za proces dijaloga, za normalizaciju odnosa a da je Kurti taj koji je odbio da razgovara.

Rekao je da je EU ovog puta jasno rekla da je premijer Kosova Aljbin Kurti taj koji je kriv zato što je odbio da razgovara, iako je sedeo u susednoj sobi.

"U svakom slučaju, Evropska unija u svom saopštenju nije rekla onu svoju čuvenu frazu da su odgovorne obe strane, nego je jasno rekla da Kurti, odnosno Priština, izbegavaju dijalog i proces normalizacije", ocenio je Petković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
31°C
30.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve