Vesti
13.05.2020. 20:05
R. E.

“Nastavljam štrajk glađu. Spreman sam da dam izjave tužilaštvu...”

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Lider Pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas na konferenciji za novinare ispred Skupštine Srbije, gde štrajkuje glađu, da će nastaviti štrajk i da je spreman da iznese izjavu u vezi s incidentom s poslanikom Marjanom Rističevićem i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

"Ne pozivam se na poslanički imunitet", naveo je i dodao da isto tako traži da tužilaštvo i policija procesuiraju sve odgovorne za afere visoke korupcije i kriminala u vrhu vlasti, od Savamale, slučaja helikopter, do Jovanjice i Krušika, ubistva Olivera Ivanovića…

On je novinarima predstavio svoju knjigu pod nazivom "Kriminalni krugovi", koja je u pripremi, a moći će, kako je rekao, da se nabavi od sledeće nedelje.

Pročitajte još: Sukob na Maksimiru najavio kraj SFRJ

"Ona se bavi kriminalom i korupcijom u vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova i aktuelne vlasti Srpske napredne stranke i ona je zbir svih mojih aktivnosti u borbi protiv korupcije i kriminala", kazao je lider Dveri.

Knjiga se, kako je naveo, sastoji iz četiri poglavlja i zbir je sedam konferencija za novinare na kojima je Obradović objavio dokumenta koji dokazuju kriminal i korupciju u vrhu države.

Između ostalog, u njoj piše i da je aktuelni ministar policije Nebojša Stefanović izvršio krivično delo falsifikovanja diplome nepostojećeg fakulteta, zbog čega bi, kako je kazao Obradović, u svakoj zemlji ne samo taj ministar podneo ostavku, nego bi pala cela vlada.

Knjiga prikazuje i mafijašku piramidalnu kriminalnu organizaciju, rekao je Obradović, dodajući da ona "vlada ovom zemljom".

Obradovića je dok je govorio sve vreme vikom ometao predsednik Udruženja kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Sima Spasić, pa ga je on zamolio da to ne radi rekavši da je to "Spasićev zadatak i da zahvaljujući tome što radi sada nije u zatvoru već je na slobodi".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
9°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve