Vesti
24.03.2023. 18:16
Beta

Dan sećanja

"Dali su živote za otadžbinu": Odata počast vojnicima poginulim u NATO bombardovanju

1
Izvor: Beta / MINISTARSTVO ODBRANE RS

Dan sećanja na stradale u NATO bombardovanju Savezne Republike Jugoslavije obeležen je u petak komemorativnim skupovima u komandama, jedinicama i ustanovama Vojske Srbije i polaganjem venaca i cveća poginulim vojnicima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović učestvovao je na komemorativnom skupu u kasarni "Banjica" u Beogradu, i položio venac kraj spomen-obeležja poginulim pripadnicima raketnih jedinica Protivvazdušne odbrane (PVO) u NATO agresiji na SRJ, navedeno je u saopštenju.

Mojsilović je istakao da "pripadnici Vojske Srbije s ponosom čuvaju uspomenu na vojnike i policajce koji su živote položili braneći otadžbinu, ali i na sve koji su nevino stradali u brutalnom aktu agresije na suverenu zemlju", dodalo je ministarstvo.

Pripadnici Vojske Srbije prisustvovali su komemoracijama u svim garnizonima i garnizonskim mestima, koje su povodom Dana sećanja organizovali gradovi i opštine, boračke i druge organizacije posvećene negovanju vojničke tradicije, piše u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve