Vesti
30.05.2023. 16:35
Beta

Podrška Kfor-u

NATO raspoređuje dodatne snage na Kosovu

Kosovo
Izvor: EPA / Georgi Licovski

Komanda združenih snaga NATO u Napulju saopštila je da je počelo raspoređivanje dodatnih snaga na Kosovu kao podrška snagama Kfora.

"Kao odgovor na nedavne nemire i ranjavanje 30 pripadnika snaga NATO-a za Kosovo, NATO je naredio raspoređivanje Operativne rezerve snaga (ORF) za Zapadni Balkan, koje su sedan dana bile u stanju pripravnosti", navodi se u saopštenju objavljenom na Twitter.
 

Saopštenje navodi da je raspoređivanje dodatnih snaga NATO-a na Kosovu "racionalna mera da se obezbedi da KFOR bude sposoban da održi bezbednost u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN.

Komandant Komande združenih snaga NATO u Napulju Stjurat Munš (Stuart Munsch) pohvalio je Kfor jer je bio "uzdržan i profesionalno intervenisao da bi zaustavio nemire i spasao živote".

"Nasilje mora da prestane i sve strane moraju prestati da preduzimaju radnje koje urušavaju mir svih zajednica na Kosovu", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

NATO: "Oštro osuđujemo napade na vojnike Kfora"
1

Sever Kosova

29.05.2023. 20:36

NATO: "Oštro osuđujemo napade na vojnike Kfora"

NATO je saopštio da oštro osuđuje ničim izazvane i potpuno neprihvatljive napade na vojnike misije Kfor na severu Kosova i pozvao sve strane da se uzdrže od poteza koji pojačavaju tenzije.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
17°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve