Vesti
02.03.2023. 13:58
Beta

Sport i politika

"Navijači Partizana duboko povredili dostojanstvo S. Makedonije"

Makedonija
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije uputilo je dopis Ministarstvu spoljnih poslova Srbije u kom je osudilo provokativne parole i uvrede koje je na utakmici rukometnih klubova Partizan i Vardar u Beogradu demonstrirala navijačka grupa Partizana.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva u Skoplju, tim neprijatnim aktivnostima Partizanovih najvijača "pored kršenja principa fer i sportskog ponašanja, duboko je povređeno dostojanstvo Republike Severne Makedonije i njenih građana".

Ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije, ističe se, u dopisu srpskom ministarstu spoljnih poslova je ukazalo da "ovakve reakcije grupa pojedinaca uopšte nisu u duhu odličnih bilateralnih odnosa koje neguju dve zemlje".

"Srpska strana je preko svog ambasadora u Severnoj Makedoniji izrazila žaljenje i ogradila se od ovih izolovanih slučajeva pojedinaca, koji ni na koji način ne odražavaju stavove zvaničnog Beograda u odnosu na našu zemlju, niti su u duhu obostranih opredeljenja za sveukupno jačanje bilateralnih odnosa", navodi se u saopštenju.

Navijači beogradskog Partizana dočekali su rukometaše skopskog Vardara najpre sa grčkom zastavom, a potom i sa provokativnim porukama da je revolucionar Goce Delčev Bugarin, a da je naziv navijačke grupe skopskog kluba "Komiti" srpsko ime.

Na utakmici Seha lige Partizana i Vardara, odigranoj u  Beogradu 28. februara,  navijači su nedolično skandirali na račun Makedonaca  i istakli  transprant na kojem ne pisalo: "Grupa srpskog imena bugarskog vojnika slavi, mora da je teško sa tom krizom identiteta u glavi".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zbog čega je baš Severna Makedonija izabrana za nastavak dijaloga Srbije i Kosova
severna makedonija

Kurti objasnio

01.03.2023. 18:25

Zbog čega je baš Severna Makedonija izabrana za nastavak dijaloga Srbije i Kosova

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je u Skoplju da u izboru Severne Makedonije za mesto narednog sastanka u okviru dijaloga Beograda i Prištine ima simbolike, jer je u toj zemlji 1999. potpisan Kumanovski sporazum koji je označio kapitulaciju tadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve