Vesti
30.09.2021. 14:31
Tanjug

Aleksandar Vučić

"Ne mogu da kažem sve detalje kako se došlo do sporazuma"

Aleksandar Vučić
Izvor: FOTO TANJUG / DIMITRIJE NIKOLIC

Predsednik Srbije Aleksdandar Vučić izjavio je da ne može da govori ko je odigrao ključnu ulogu da se Priština ubedi oko sporazuma postignutog u Briselu i da će o detaljima kako je došlo dotoga, reći kada bude pisao memoare.

"Mada časni ljudi to ne rade", rekao je Vučić na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje Tanjuga oko čega su se dve strane najviše sporile i ko je odigrao ključnu ulogu da do dogovora dođe.

Kosovo: Postignut dogovor

Posle dva dana razgovora

kosovo

Posle dva dana razgovora

30.09.2021. 12:44

Kosovo: Postignut dogovor

Na pitanje može li da kaže nešto više o dogovoru oko formiranja ZSO, Vučić je kazao da će ono biti na stolu i da o tome mora da se razgovara.

"Oni se pozivaju na tzv odluku Ustavnog suda, ali mi ne razgovaramo o tome što oni nazivaju pravnim poretkom. Razgovori se vode da možemo da postižemo kompromisne sporazume", rekao je Vučić.

On je kazao da će se narednih dana povodom sporazuma postignutog u Briselu videti burne reakcije u Prištini.

"Videli ste juče tumačenje koje su demantovali i američka i evropska strana i hvala im na tome. Ja vam ovo kažem ne kao neko ko je vidovit, već zato što znam šta su oni očekivali, a šta su dobili. Kao što ja nikada neću biti srećan ni dobrim rezultatom oko KIM jer znam da ne postoji ništa što je posebno dobro", rekao je Vučić.

Aleksandar vučić
Izvor: FOTO TANJUG / DIMITRIJE NIKOLIC

On je kazao da ne može da laže građane da smo za šest meseci ili šest godina pobedili jer onda ostaje pitanje šta ćemo za 16 godina.

"Život ne traje jedan dan, dolaze naša deca", rekao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve