Vesti
26.07.2022. 18:05
Beta

Milorad Dodik

"Ne postoji ništa što bi moglo da ujedini BiH"

Milorad Dodik
Izvor: Shutterstock

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da ne postoji ništa što bi moglo ujediniti Bosnu i Hercegovinu, ocenivši da karikaturalno zvuče priče o podelama koje bi nastupile nekom odlukom Kancelarije visokog predstavnika (OHR).

Komentarišući jučerašnje proteste gradjana ispred zgrade OHR-a, koji su došli da se suprotstave najavljenim odlukama visokog predstavnika Kristijana Šmita o izmeni Ustava Federacije BiH i Izbornog zakona BiH, Dodik je rekao da je BiH podeljena.

"I to je jasno svima, osim onima koji u priči o jedinstvu vide svoj koncept života u BiH u kojem se pita jedan narod, a majorizuju ostala dva", kazao je srpski član Predsedništva za novinsku agenciju Srna.
 

Prema njegovim rečima, "da od početka nisu zagovarali BiH kao zemlju muslimana, a ostale gledali tu samo dok prirodni priraštaj ne uradi svoje, verovatno danas ne bi protestovali, lažno se predstavljajući da su tu u ime svih".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dodik i Šmit ipak neće piti rakiju zajedno
fd

BiH

27.06.2022. 06:05

Dodik i Šmit ipak neće piti rakiju zajedno

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik ponovio je da Republika Srpska ne priznaje Kristijana Šmita za Visokog predstavnika u BiH i da nije tačno da je Šmita pozvao na piće na svoje imanje kod Laktaša.
Close
Vremenska prognoza
light rain
26°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve