Vesti
10.08.2022. 12:15
Beta

Nepropisno parkiranje

Neka se za "Oko sokolovo" spreme... Novosađani!

Automobili, parkiranje
Izvor: Shutterstock

Iz Gradskog veća Novog Sada je saopšteno da će i taj grad uskoro dobiti vozila za nadgledanje parkiranja, a da se do kraja godine očekuje puna funkcionalnost ovog sistema.

U saopštenju se navodi da je služba za zajedničke poslove grada Novog Sada za potrebe Gradske uprave za inspekcijske poslove, u čijem sastavu je i Komunalna milicija, raspisala 17. juna javnu nabavku za pet vozila i deset bicikala sa kamerama za nadgledanje poštovanja propisa u oblasti saobraćaja.

Komisija je donela odluku za nabavku bicikala i sklopljen je ugovor sa dobavljačem "Ada sistem" iz Novog Sada.

Član Gradskog veća za komunalne i inspekcijske poslove Zdravko Jelušić je naveo da će uvodjenjem bicikla sa kamerama, pored vozila koja će kontrolisati stanje na kolovozima, biti rešen problem nepropisnog parkiranja u pešačkim zonama, na trotoarima i biciklističkim stazama.

Kazne za nepropisno parkiranje iznose 250.000 dinara za pravna i 25.000 dinara za fizička lica, a pravno lice mora da plati 150.000 dinara ukoliko je vozilo parkirano na nepropisnom mestu koje nije zelena površina.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pročitajte, važno je: Saveti za put po vrućini
Vrućina

Ako krećete na put...

15.07.2023. 01:20

Pročitajte, važno je: Saveti za put po vrućini

Sezona je godišnjih odmora, što znači da se povaćava broj učesnika u saobraćaju, pa samim tim i mogućnost saobraćajnih nezgoda. Važno je da se adekvatno pripremite za vožnju, pogotovo ako idete na duži put.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve