Vesti
24.04.2020. 12:37
Mihailo Paunović

Neki novi život

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ništa više neće biti isto - verovatno je najčešće izgovarana rečenica od kada se svet pre nekoliko meseci suočio sa koronavirusom. Da nam nedelje provedene kod kuće ne budu dokone, potrudili su se naučnici, stručnjaci, političari i mediji objašnjavajući nam kakve će virus sve posledice ostaviti po geopolitiku i ekonomiju... Međutim, kako je vreme prolazilo i kako su vlade širom sveta počele da najavljuju postepeno vraćanje normalnim tokovima života, uprkos postojanju virusa, otvarala su se neka druga, daleko prostija, ali podjednako važna pitanja. Kada ćemo i kako ubuduće u prodavnice, pošte, da li ćemo smeti da putujemo, da li će se na jesen deca vratiti u škole, hoćemo li na posao sa maskama? Odnosno da li ćemo i kada ponovo voditi normalan život?

„Virus postaje sve poznatiji, ako ne uspemo da ga u potpunosti eliminišemo, onda ćemo naučiti da živimo sa njim“, izjavila je nedavno zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević i ukratko najavila ono što nas u budućnosti očekuje.

Koliko ćemo provesti u zajednici sa koronom, to još uvek niko ne ume precizno da kaže. Međutim, kako je epidemiolog Zoran Radovanović rekao u prošlom broju „Ekspresa“, bojaznost od virusa će trajati sve dok se ne počne sa primenom vakcine protiv Covid-19.

Kako će izgledati život posle koronavirusa, da li ćemo morati da nosimo rukavice, izbegavamo kontakt, putovanja, i šta ćemo uopšte nazivati normalnim, čitajte u novom broju Ekspresa koji je od danas na kioscima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve