Vesti
20.11.2022. 16:47
Beta

Izlile se reke

"Nema poplavljenih kuća u Novom Pazaru, stiže pomoć"

Novi Pazar
Izvor: Shutterstock

Reke Raška, Jošanica i Trnavica, koje su se izlile iz svojih korita nakon celodnevne kiše, nisu poplavile kuće, izjavio je rukovodilac Odeljenja za vanredne situacije Novog Pazara Ismail Dupljak.

On je nakon sednice Štaba za vanredne situacije rekao da je najveće probleme izazvala Jošanica koja se izlila stotinak metara sa obe obale u naselju Šutenovac, u Prijepoljskoj ulici.

"Mašine su bile tu, uklonili su čepove i voda sada otiče koritom. I građani su se sami organizovali, svaka im čast na tome. Slična situacija je bila i u selu Zaguljača, gde je angažovana mehanizacija. Dosta su nam pomogle antiterozivne brane, ustave i revitalizovana korita Raške i Jošanice", rekao je Dupljak.

Dodao je da poslednje informacije sa terena pokazuju da se voda u gornjem toku Jošanice i Trnavice povukla u korita.

"Naredili smo angažovanje mehanizacije subjekata od posebnog značaja, 'Vodovod i kanalizacija' će pratiti kvalitet vode, a stiže nam i 5.000 vreća peska od preduzeća Zapadna Morava iz Čačka koje će biti postavljene na tri ili četiri mesta uz Rašku, Jošanicu i Trnavicu kako bi se zaštitili građani", kazao je Dupljak.

On je istakao da je u poslednja 24 sata na teritoriji Novog Pazara palo oko 100 litara kiše po kvadratnom metru što je, kako je ocenio, velika količina koju zemlja nije mogla da apsorbuje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve