Vesti
07.02.2024. 15:40
Beta

Peter Stano

"Neće biti 'statusa kvo' u dijalogu Beograda i Prištine"

1
Izvor: EPA / STEPHANIE LECOCQ

Portparol Evropske unije (EU) Peter Stano izjavio je da ne postoji zabrinutost da će u dijalogu Beograda i Prištine doći do 'statusa kvo' i da se proces nastavlja "kako bi pomogli kosovskoj i srpskoj strani da počnu konstruktivno da se ponašaju".

"Radimo na tome da se proces nastavi, pomažući stranama da konačno počnu konstruktivno da se ponašaju, kako bi oni sami mogli da napreduju", rekao je Stano novinarima u Briselu.

U EU, dodao je, nema straha od 'statusa kvo' u dijalogu, već samo od toga da "ljudi sa Kosova i iz Srbije mogu biti izostavljeni u procesu pristupanja". 

Jednostrane odluke i način komunikacije Prištine poslednjih nedelja, rekao je Stano, mogu dovesti do toga da Kosovo bude "izostavljeno".

Specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak i šef diplomatije EU Žozep Borel nastavljaju da rade sa partnerima u regionu, EU, ali i šire, naveo je Stano.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Penzije i plate u dinarima, za srpsko stanovništvo, vraćene s Jarinja
jarinje, 7. 2. 2024

Narodna banka Srbije

07.02.2024. 13:43

Penzije i plate u dinarima, za srpsko stanovništvo, vraćene s Jarinja

Vlasti u Prištini nisu u sredu dozvolile da novac u dinarima, namenjen isplati plata, penzija, socijalnih davanja i drugih plaćanja srpskog stanovništva, organizovano uđe na prostor Кosova.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve