Vesti
14.05.2022. 16:25
Beta

Manuel Saracin

Nemačka podržava učlanjenje Kosova u Savet Evrope

savet evrope, strazbur
Izvor: Shutterstock

Nemački izaslanik za Zapadni Balkan Manuel Saracin potvrdio je u Prištini da će Nemačka podržati zahtev Kosova za članstvo u Savetu Evrope.

Saracin je na konferenciji za novinare nakon sastanka sa ministarkom spoljnih poslova i dijaspore Donikom Gervalom, rekao da će Nemačka podržati Kosovo na svakom putu ka evropskim integracijama.

"Priznajemo Kosovo kao nezavisnu državu. Podržaćemo članstvo Kosova u svim evropskim institucijama. Mi smo za i podržaćemo svim svojim kapacitetima aplikaciju za članstvo Kosova u Savetu Evrope. Nadamo se da ćemo doprineti ovom procesu", izjavio je Saracin.

Ministarka Gervala je rekla da su razgovarali i o izazovima u regionu i geopolitičkoj situaciji u svetu.

Prema njenim rečima, nova nemačka vlada je ponovila da će stav te zemlje biti aktivniji u pogledu regionalnih izazova na Zapadnom Balkanu.

"Razgovarali smo sat vremena o mnogim temama koje povezuju Nemačku i Kosovo, i izazovima regiona i opštoj geopolitičkoj situaciji u svetu. Zahvalni smo na podršci svih nemačkih vlada Kosovu. Nova vlada je takodje ponovila da će nemački stav biti aktivniji u pogledu regionalnih izazova na Zapadnom Balkanu", kazala je Gervala.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nova runda pregovora -bez dogovora o registarskim tablicama
Saobraćaj, automobili

Miroslav Lajčak

14.05.2022. 08:24

Nova runda pregovora -bez dogovora o registarskim tablicama

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, javio je da su rezultati nove runde pregovora delegacija Kosova i Srbije u Briselu "pomešani", ali da nije postignut dogovor o registarskim tablicama.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve