Vesti
20.11.2019. 12:49
Tanjug

"NEMAMO SVE PODATKE": Vučić naložio VBA da istraži moguću špijunsku aferu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je nalog Vojnobezbednosnoj agenciji da istraži moguću špijunsku aferu, u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente, izjavila je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

"Razgovarala sam s predsednikom Aleksandrom Vučićem, on je dao nalog Vojnobezbednosnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas", rekla je Brnabić za Blic.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk

Istakla je i da je Vučić u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije sazvao sastanak, na kojem će obavestiti o rezultatima istrage i dodala da očekuje sve informacije tokom dana.

Jutros je iz Predsedništva za sutra najavljen sastanak predsednika Vučića sa ruskim ambasadorom Aleksandrom Bocan- Harčenkom, ali nije poznato da li taj susret ima veze sa ovim slučajem i na čijiu inicijativu dolazi do njega.

"Blic" je pisao da je ruski diplomata i pripadnik vojne obaveštajne službe Georgij Kleban akter snimka na kome se vidi kako daje novac jednom navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.

Snimak je 17. novembra objavljen na Youtube-u, njegova autentičnost potvrđena je za "Blic", a potvrdio ga je i istraživački novinar Hristo Grozev na svom Twitter nalogu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
7°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve