Vesti
17.04.2022. 14:10

"Sve drugo je lutanje"

Nenad Čanak pozvao na uvođenje sankcija Rusiji

Nenad Čanak
Izvor: BETAPHOTO / DRAGAN GOJIC

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine pozvao je sve "proevropske i progresivne političke partije" u Srbiji da podrže uvođenje sankcija Rusiji.

"Sve drugo predstavlja lutanje i bauljanje u magli, bez jasnog cilja, koje veoma lako može da se završi udaranjem glavom u zid", naveo je Čanak u saopštenju.
 

Dodao je da su "sve demokratske zemlje Evrope i sveta uvele sankcije Rusiji i jasno osudile agresiju na Ukrajinu" i podsetio da su se tim sankcijama pridružile i tradicionalno neutralne zemlje, kao i zemlje iz regiona, dok Srbija još uvek nije povukla taj potez.
 

"Politika 'dve stolice', 'četiri stuba', 'i na istok i na zapad' je neozbiljna, loša i praktično nemoguća. Nastavak evropskog puta je jedini garant boljeg životnog standarda i kvalitetnijeg, bezbrižnijeg i slobodnijeg života građana. Zato mi, kao država i kao društvo, moramo da pokažemo znatno veću odlučnost na putu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji", ocenio je Čanak.
 

Prema njegovim rečima, Srbija što pre mora da se pridruži sankcijama, jer taj čin ne predstavlja samo snažnu podršku globalnom miru i bezbednosti, već i civilizacijski iskorak koji Srbiju približava zajednici evropskih zemalja, kojoj "pripada istorijski, kulturološki i politički".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sankcije i za Putinove ćerke
putin, 6. 4. 2022.

Rat u Ukrajini

06.04.2022. 17:05

Sankcije i za Putinove ćerke

SAD su uvele nove sankcije ruskim bankarskim institucijama, kao i ćerkama Vladimira Putina.
Close
Vremenska prognoza
light rain
16°C
02.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve