Vesti
30.03.2024. 17:48

Ministarstvo odbrane

Nepoznata letelica iznad Valjeva, podignuti migovi

vreme, oblaci, nebo
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo odbrane saopštilo je da su radari Vojske Srbije (VS) iznad Valjeva otkrili "nepoznatu letelicu" koja je kako se navodi, nestala s radarskih pokazivača posle upućivanja lovačkih aviona MiG-29 u presretanje.

U saopštenju stoji da su "stalno zadejstvovane snage za kontrolu i zaštitu suvereniteta vazdušnog prostora Srbije" otkrile cilj u 10.39 časova, na visini od 5.500 metara. 

"Na osnovu naređenja predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, podignut je dežurni par lovačkih aviona MiG-29, a dežurne raketne jedinice za PVD i radarska sredstva nastavili su sa osmatranjem vazdušnog prostora", piše u saopštenju.

Dodaje se da je toku navođenja dežurnog para aviona do zone presretanja, cilj nestao sa odraza radarskih pokazivača.

"Lovci su nastavili let i izvršili pretraživanje zone, po proceduri, sa ciljem potvrde situacije. Nakon pretrage zone, dežurnom paru lovačkih aviona naređeno je da se vrati na matični aerodrom, dok su ostale snage nastavile sa redovnim praćenjem i osmatranjem vazdušnog prostora", saopštilo je Ministarstvo odbrane. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vojska Srbije uvodi novu specijalnost - operator za dronove
1

Drugi pišu

30.03.2024. 10:49

Vojska Srbije uvodi novu specijalnost - operator za dronove

Vojska Srbije (VS) uvela je u rod artiljerije novu specijalnost - "operatora za vođenje naoružanih bespilotnih vazduhoplova" u skladu sa trendom uvođenja borbenih dronova u arsenale svetskih armija.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
13°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve