Svet
10.11.2017. 16:01
R.E.

NERVOZNA ITALIJANSKA MAFIJA: Brat mafijaša pretukao novinara

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Lokalni italijanski mafijaš Roberto Spada uhapšen je u četvrtak nakon što je fizički napao novinara nacionalne televizije RAI, tokom intervjua u predgrađu Rima. Incident se dogodio u utorak kada je novinarska ekipa u gradiću Ostia snimala dokumentarni film o opštinskim izborima, dve godine nakon što je lokalni savet raspušten zbog mafijaškog uplitanja.

Naime, u momentu kada je novinar Danijel Pjervinsenci pitao mafijaša o prijateljskim vezama koje ima sa pripadnicima ekstremno desnog pokreta "CasaPound", Spada ga je iznenada brutalno udario glavom i razbio nos. Tu se nije zaustavio, već je nastavio da ga tuče palicom i juri niz ulicu.

- Udario me je jer sam mu postavljao pitanja - prokomentarisao je Pjervinsenci.

Mafijaš se nakon napada izvinio preko društvene mreže Fejzbuk, i napisao da je novinar navodno silom ušao u "klub rezervisan samo za članove" i uplašio njegovog sina, dodajući da "strpljenje ima svoje granice". Međutim, italijanska policija uhapsila je Spadu zbog nasilničkog ponašanja tipičnog za mafijaške grupe koje žele da uspostave kontrolu nad teritorijom, zbog čega mu preti tri godine zatvora.

Inače, uhapšeni je brat poznatog mafijaša Karmina Spada, koji je 2016. osuđen na deset godina zatvora zbog iznuđivanja novca i mafijaškog udruživanja. Čitava familija Spada važi za izuzetno opasnu grupu, o čemu govori i činjenica da je u oktobru sedam članova ove porodice osuđeno na ukupno 56 godina robije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
17.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve