Vesti
14.08.2018. 18:11
R.E./ Alo

NESREĆA KOD VRNJAČKE BANJE: Čoveku se motorna testera zarila u grudi, meso letelo na sve strane

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U Novom Selu kod Vrnjačke Banje, samo srećom je izbegnuta veća tragedija, kada se drvoseči motorna testera zarila u grudi. Iako ima ozbiljne povrede, ovaj čovek nije životno ugrožen.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Drvoseča Svetislav je uspeo da odbaci motornu testeru od sebe i da tako povređen prepešači tri kilometra do kuće u kojoj se nalazio njegov prijatelj.

- Prijatelj me je zamolio da odemo do Ušća i da raskrčimo šumu a ja sam uzeo motornu testeru i otišao da mu pomognem. Sekli smo stabla nekoliko sati, a zatim je moj drugar otišao do kuće, koja je tri kilometra udaljena od te šume. Nisam ga čekao da se vrati nego sam nastavio da sečem neki hrast. Okliznuo sam se i pao na mač motorne testere koji mi je kidao meso i rebra. Dva puta mi se testera zarila u grudi, a delovi mesa leteli su na sve strane, pričao je lekarima Svetislav Đ. (56) iz Novog Sela kod Vrnjačke Banje koji je teško povređen kada mu je motorna testera isekla srčanu i plućnu maramicu.

Drvoseča Svetislav je uspeo da odbaci motornu testeru od sebe i da tako povređen prepešači tri kilometra do kuće u kojoj se nalazio njegov prijatelj. Odmah je prebačen u Ušće gde su mu lekari ukazali prvu pomoć, a zatim je transportovan do Kraljeva gde je operisan.

-Znali smo da ima teške telesne povrede ali nismo znali koji su mu sve organi povređeni. Razmišljali smo da ga transportujemo za kragujevački KC, ali nismo bili sigurni da će izdržati put. Nismo imali druge nego da okupimo sve hirurge koje imamo i da uđemo u salu. Dva sata je trajala operacija i na kraju smo uspeli, kaže Zvonko Veselinović, načelnik Odeljenja hirurgije u Opštoj bolnici Studenica u Kraljevu.

Svetislav se uspešno oporavlja i njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Lekari kažu da je rana stravično izgledala.

-Imao je ranu dugačku preko dvadeset a široku barem pet centimetara. Rebra su mu bila iskidana, mnogo je krvario, kaže jedan od lekara koji je operisao povređenog Svetislava.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve