Vesti
05.08.2023. 14:09
R.E.

Ne izlazite napolje

Nevreme stiglo u Srbiju, u Beogradu vetar nosi sve pred sobom (VIDEO)

nevreme, kiša
Izvor: Ekspres

Republički hidrometeorološki zavod je u 13 časova izdao hitno upozorenje za područje Srbije na vremenske nepogode.

"U narednih sat vremena na području zapadne i jugozapadne Srbije (na potezu od Valjeva do Arilja) jaki pljuskovi sa grmljavinom i količinom kiše više od 20 mm za kratak vremenski period i kratkotrajnom pojavom grada", navodi se u upozorenju.

Nevreme je stiglo i u Beogradu, kiša pljušti, a vetar nosi sve pred sobom.

Republički hidrometerološki zavod izdao je ranije niz upozorenja na značajnu promenu vremena, a u drugom delu dana i vremenske nepogode za teritoriju Republike Srbije, kao i za područje Beograda.

U skladu sa izdatim upozorenjima gradonačelnik Šapić naložio je pojačano angažovanje celog komunalnog sistema grada i opštinskih štabova za vandredne situacije.

"Imajući u vidu da je kroz upozorenje najavljeno između 30 i 50 litara padavina u kratkom vremenakom periodu na širem području Grada Beograda uz pojavu vetra olujne jačine i grada, apelujemo na građane da se pripreme u skladu sa upozorenjima i da ne izlaze napolje bez preke potrebe, jer se nevreme očekuje u popodnevnim časovima i trajaće više sati. Molim sugrađane da obrate pažnju i na stvari koje im se nalaze na terasama, ravnim krovovima, te da ih na vreme obezbede i sklone", naglasio je gradonačelnik Šapić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve