Vesti
04.02.2021. 17:26
Tanjug

NICOVIĆ: Hapšenje "navijača-kriminalaca" dobar korak države

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Advokat Marko Nicović smatra da je jutrošnje hapšenje organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka MUP-a dobar signal koji pokazuje da je država jača od bilo koga, ko misli da na neki način utiče na neke društvene tokove.

"Bilo je krajnje vreme da se država obračuna sa navijačima koji su postali ozbiljan problem ne samo u Srbiji već i za okruženje i u Evropi. Srpski navijači su odlično organizovana grupa koja se bavi svim drugim više nego sportom, koji im služi samo kao fasada ili varka”, rekao je Tanjugu Nicović, inače bivši policajac.

Navijači, kako je dodao, vole sistem u kojem mogu da vladaju preko sile, ucene, droge, rekata i sličnog, na koji način postaju faktor od kojeg država zazire.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/DRAGAN RISTIC/ bs

"To je pogrešno jer im tako daje veći značaj, omogućuje da se finansijski bogate i onda mogu da utiču na bilo koja društvena zbivanja”, naveo je Nicović isticucći da je današnja akcija “dobar signal koji pokazuje da je država jača od bilo koga, ko misli da na neki način utiče na neke društvene tokove".

"Država je pokazala da to ne može i to je dobar znak”, zaključio je Nicović i dodao da očekuje da će sada doći do reogranizacije u policiji.

Zajedničkom akcijom Tužilaštva za organizovani kriminal, MUP-a i BIA-e jutros je uhapšeno 17 osumnjičenih za najteža krivična dela, na čelu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljković.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve