Vesti
31.01.2024. 15:25
Beta

Nikola Nikodijević

"Ako 19. februara ne bude većine, slede novi beogradski izbori"

izbori, glasanje
Izvor: Shutterstock

Član Privremenog organa Grada Beograda Nikola Nikodijević izjavio je da će, ako 19. februara na konstitutivnoj sednici ne bude većine za izbor predsednika Skupštine grada, republička vlada u roku od dva meseca, od proglašenja konačnih izbornih rezultata, uvesti novi Privremeni organ, nakon čega će biti raspisani novi izbori.

Nikodijević je rekao da je zakon jasno definisan kada su u pitanju postizborne procedure, i da će u slučaju da nema većine za izbor predsednika Skupštine grada Beograda, biti raspisani izbori koji moraju biti održani u roku od 40 do 60 dana.

"Zakon jasno precizira da se konstitutivna sednica mora održati u roku od mesec dana od dana proglašenja konačnih rezultata, koji su proglašeni 21. januara. Skupština se smatra konstituisanom kada se izaberu predsednik skupštine, njegov zamenik i sekretar. Za građane Beograda bi bilo dobro da dobiju konstituisanu skupštinu 19. februara i da se u roku od 30 dana izabere gradonačelnik, kako bi nova vlast što pre krenula da radi kvalitetno, efikasno i za dobrobit svih Beograđana, jer Grad očekuju važni projekti u budućnosti", rekao je Nikodijević za Evronjuz.

On je rekao da ne želi da se bavi spekulacijama o tome da li će biti većine za izbor organa Skupštine grada, te da će se to znati na samoj sednici.

"Pozvani su svi politički subjekti sa kojima mislimo da delimo zajedničke vrednosti, na razgovor o formiranju gradske vlasti, kako bismo zajedno preuzeli odgovornost za upravljanje gradom i njegov dalji razvoj", kazao je Nikodijević.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li će biti ponovljeni izbori u Beogradu
1

Ocena analitičara

16.01.2024. 11:25

Da li će biti ponovljeni izbori u Beogradu

Politički analitičari ukazali su da bi najrealnija situacija bila da gradski izbori u Beogradu, gde trenutno niko mema većinu, budu ponovljeni na proleće, zajedno sa redovnim opštinskim izborima u prestonici, navodeći da su moguće nove koalicije, kao i da je izvesno da neće biti koalicije Zavetnika i pokreta Dveri.
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with rain
17°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve