Vesti
04.02.2021. 19:23
R. E.

NOVI BROJ EKSPRESA: DA SE ZVALA AIDA, DOBILA BI OSKARA

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U novom broju Ekspresa, koji je od petka 5.2.2021. na kioscima, pročitajte:

INTERVJU VOJIN MIJATOVIĆ: Bosna bi bila sjajna bez Dodika, Bakira i Čovića 

"Vladajući SNSD, SDA i HDZ ne prestaju da zadužuju građane BiH i paralelno sa tim pljačkaju sopstveni narod. MMF i drugi kreditori se prave slepi na sve to i uporno sarađuju sa istima. Jednom će neko morati da kaže "stop", jer - da, Dodik, Bakir i Čović su kriminalci, ali i međunarodna zajednica je saučesnik istog kriminala", rekao je potpredsednik SDP BiH u razgovoru za Ekspres.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Građani Banjaluke su glasali za promenu i protiv Dodika, a rezultat toga je Draškova pobeda. Pa ipak, odmah nakon izbora počeo je sa retorikom koja je vrlo slična Dodikovoj. Verovatno su ga savetnici pogurali da odmah polomi sve "teške" teme", ističe Mijatović.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Preraspodela bede

Posle gotovo tri decenije priče o socijalnoj karti, pred poslanike će konačno stići tekst predloga zakona čije bi usvajanje, kako ocenjuju njegovi kreatori, trebalo da omogući pravedniju preraspodelu socijalnih davanja, ali i da državi pruži mogućnost da sama reaguje u slučajevima u kojima se utvrdi da je ljudima socijalna pomoć potrebna...

Tito ne bi dao da Dara nervira Hrvate 

Film "Dara iz Jasenovca" Predraga Gage Antonijevića je, bez sumnje, veliki srpski poraz. Ne zbog kvaliteta fi lma, valjanosti i dometa scenarija, kvaliteta glume, filmskih efekata, rasvete, kamere, nego zbog toga što je "Dara iz Ja- senovca" prvi srpski film o neopisivom ustaškom stratištu gde je ubijeno, što "srbosekom" što kuršumom više desetina hiljada ili više stotina Srba, Jevreja, Roma i Hrvata.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Dara iz Jasenovca" je neopisivi i sramni srpski poraz. Od pobede nad fašizmom, od oslobođenja Jasenovca prošlo je 76 godina, a Srbi su tek juče napravili fi lm o Jasenovcu! Zbog čega tek juče?

Pa zbog srpskog kukavičluka i podrepaštva, zbog samoporicanja, što kaže profesor Milo Lompar, zbog toga što su srpski revolucionari duvali Brozu u šupak da ne dobije hemoroide, a Broz ih proglasio za narodne heroje. Zar Ranković i Krcun, dokazujući svoju odanost Brozu i revoluciji od oktobra 1944. do marta 1945. nisu likvidirali 59.000 “narodnih izdajnika” u Srbiji – ovaj broj nije konačan, tvrdi istoričar Srđan Cvetković.

Zašto niko od tih vajnih narodnih heroja među Srbima, od pomenutog Rankovića do Petra Stambolića (ima ih bar stotinu) nije pitao Broza zbog čega nije nikad posetio Jasenovac? Zbog čega su Srbi u Srbiji prvi put - tek pre petnaestak godina čuli za veliku heroinu Dianu Budisavljević, Austrijanku, suprugu čuvenog hrvatskog hirurga Julija Budisavljevića, inače Srbina.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Čovek koji je Brozu rekao NE

Da li znate ko je bio profesor Ivan Đaja? Ako ste kojim slučajem šetali Kalenića guvnom i naišli na ulicu koja nosi ime Ivana Đaje, na njenom početku stoji spomenploča, rad vajara Đorđa Arnauta, podignuta 10. septembra 2010, povodom stote godišnjice osnivanja Fi- ziološkog instituta u Beogradu, prvog na Balkanu u to vreme. Institut je osnovao profesor Ivan Đaja.

Nevelika Ulica Ivana Đaje spaja ulice Makenzijevu i Njegoševu. Nemojte da vas dovodi u nedoumicu dužina ulice koja nosi njegovo ime. Jer dužina ulice ne određuje i ne svedoči o veličini čoveka.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve