Vesti
15.08.2019. 15:33
R. E.

Biljana Plavšić: Da se nije trgovalo, rat bi se završio ranije - NOVI BROJ EKSPRESA

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Prva posleratna predsednica RS Biljana Plavšić osuđena je u Hagu 2003. na 11 godina zatvora zbog ratnih zločina. Nakon odslužene dve trećine kazne, 2009. je puštena na slobodu.

Iako se zarekla na ćutanje pre godinu dana, svakodnevne objave novih podataka o padu Krajine, akcijama "Bljesak" i "Oluja", ratu u BiH, nagnali su je da ekskluzivnim razgovorom za "Ekspres" prekine zavet. Ona otkriva nepoznate detalje o sukobima u BiH kojih se i dalje živo seća i ističe da bi se rat završio ranije da se nije trgovalo. O tome koliko je Mladić tražio za odbranu Krajine, šta je Krajišnik nudio Dodiku i šta joj je Holbruk rekao o "Oluji", čitajte u novom broju Ekspresa.

Pročitajte još: Šta donosi novi nacionalni investicioni plan u narednih pet godina, vredan između deset i dvanaest milijardi evra. Veliki infrastrukturni projekti, razvoj putne mreže i železnice, podizanje kvaliteta života, izgradnja sta nova, ulaganje u povećanje nataliteta... samo su neke od mera koje imaju za cilj razvitak zemlje.

U Brejkingu, dodatku o kriminalu, otkrivamo: Premetačina koju je četvorostruki ubica ostavio za sobom na salašu porodice Kazimirović u zaseoku Vratna, samo na prvi pogled ukazuje na razbojništvo. Policija je, međutim, sigurna u jedno - ubistvo je izvršio profesionalac, kako se pretpostavlja plaćenik.

Ekspres uvek donosi Drugačiji ugao.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve