Vesti
10.12.2020. 18:59
R. E.

NOVI BROJ EKSPRESA: Napad na lekare

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U novom broju Ekspresa, koji je od petka 11.12.2020. na kioscima, pročitajte:

INTERVJU RADAN STOJANOVIĆ: Kompromisi sa vakcinom nisu mogući

"Pojedine farmaceutske kompanije su se, dok čekaju na odobrenje, upustile u rizik i već su krenule u proizvodnju", kaže Stojanović u razgovoru za Ekspres.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Sa vakcinacijom visokorizičnih grupa moglo bi da se krene početkom 2021. u SAD i Evropi. Verujem da se masovna vakcinacija u našoj zemlji može očekivati u drugoj polovini sledeće godine", ističe profesor Medicinskog fakulteta.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

ZAKONI KOJI ĆE PROMENITI SRBIJU

Srbija, nažalost, ima dugu istoriju zakona koji su donošeni ali nisu primenjivani, pa su ostajali samo mrtvo slovo na papiru. Ako Zakon o utvrđivanju porekla imovine i posebnom porezu i najavljeni zakon o istopolnim partnerstvima budu primenjivani, biće to tačka preokreta u srpskom društvu...

Polaganje računa 

Svaki zakonski dokument ima dobre i loše strane, ali Zakonu o poreklu imovine i posebnom porezu, čiju primenu očekujemo početkom marta naredne godine, validnost će odrediti rezultati njegove prakse.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Gospodin žena i gospođa muž

Ministarka Gordana Čomić najavljuje skoro donošenje zakona o istopolnim partnerstvima. Javnost u Srbiji je većim delom protiv toga, pokazuju dosadašnja istraživanja, a tome se, za sada, protive i pojedini predstavnici vladajućih stranaka.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

SVAKI DAN JE CRNI PETAK

U okolnostima kada se žrtve korona virusa svakog dana broje u desetinama, broj novih zaraženih premašuje 7.000, dok se lekari i medicinsko osoblje beskrajno iscrpljuju u pokušajima da spasu svaki život... Teško je razmišljati o profesijama koje su najveći stradalnici pandemije. O tome će se, po svemu sudeći u ne tako bliskoj budućnosti, tek diskutovati. Iako se već sada može pretpostaviti da od takve vrste računanja niko vajde neće imati.

Među favoritima da prigrabe nimalo laskavi epitet potpuno urušene profesije jesu ugostitelji. Samo u Beogradu ih je u toj vrsti delatnosti direktno uposleno između 67.000 i 72.000. Ukoliko se tome dodaju proizvođači, dobavljači i uslužne delatnosti direktno naslonjeni na ugostiteljstvo, ukupan broj se može pomnožiti sa dva. Kada se uz sve navedene ubroje i članovi domaćinstava zaposlenih u ovom sektoru, slika postaje krajnje sumorna.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Dnevnik uvreda

Napadi kojima su izloženi stručnjaci, članovi kriznog štaba polako su se iz zone verbalnih nasrtaja na virtuelnim mrežama preselili u realni svet...

Napad na imovinu profesora Tiodorovića tek je vrh ledenog brega i trenutni vrhunac jedne političke i medijske kampanje u kojoj su stručnjaci koji predvode borbu protiv kovida postali politički ciljevi spremni za odstrel.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve