Vesti
30.12.2020. 12:00
R. E.

NOVI BROJ EKSPRESA: Neka padnu maske

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

U novom broju Ekspresa, koji je od srede 30.12.2020. na kioscima, pročitajte:

INTERVJU ZORAN OSTOJIĆ: PRIMER INDIREKTNE PRIVATIZACIJE JAVNE SVOJINE

"Ne ulazeći u pravnu valjanost "nacionalizacije“ vlasništva porodice Karić u Mobtelu, država je sigurno pokrila "štetu" (koju je pretrpeo Telekom). Ono što je sporno kod te odluke vlade Koštunice i Dinkića je i "motivacija". Nije razlog bio korupcija vladinih predstavnika u Mobtelu koji su aminovali izvlačenje para iz Mobtela na privatne račune porodice, već Bogoljubov politički angažman", rekao je Ostojić u razgovoru za Ekspres.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

"Investicioni fond KKR kupio je 2013. SBB za 900 miliona evra. Pet godina kasnije prodao ga je „IF BS Partners“ za 2,6 milijardi evra. Ne treba biti doktor nauka pa zaključiti da je za dobar deo te razlike smanjena vrednost Telekoma", ističe Ostojić.

"Ne treba zaboraviti i da su iza dozvole italijanskom STET (29%) i grčkom OTI (20%) da kupe 49% Telekoma bile SAD. Time je Milošević nagrađen za završetak rata u Bosni, čime je kupio još tri godine vlasti."

KRCUNOV SCENARIO ISTORIJE

Okolnosti likvidaci je Draže Mihailovića 75 godina lutaju u okviru spekulacija. Osim da je komandant Kraljevske vojske u otadžbini Dragoljub Draža Mihailović ubijen nedugo po završetku sudskog postupka, na kojem mu je izrečena smrtna kazna streljanjem, sve drugo je predmet nagađanja: mesto na kojem je pogubljen, vreme kada se to desilo, ko je učestvovao i bio prisutan smaknuću, da li je i na kojem mestu pokopano njegovo telo.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Teorije, zasnovane na gotovo nepostojećoj arhivskoj građi, pretpostavkama i svedočenjima iz maglovitih spoznaja, nisu dale utemeljene naznake na osnovu kojih bi se, pre svega, otkrile pojedinosti o samom činu izvršenja smrtne kazne, pogotovo ne o mestu na kojem su pohranjeni Mihailovićevi ostaci. Pokušaja je bilo. Bez učinka.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

ČOVEK KOJI JE SAMO ŽELEO DA BUDE KRALJ

U polusatnom intervjuu koji je 1949. dao za televiziju NBC, kralj Petar II Karađorđević odgovarao je na mnoga pitanja: od toga da li veruje da će se vratiti u Jugoslaviju i zašto to ne učini ako je siguran da ga narod podržava, da li SAD treba da podrže Tita u sukobu sa Staljinom, do toga kako bi on rešio tršćansku krizu...

MENADŽERISANJE U VEĆEM OBIMU

Sve priče danas o uspešnim biznismenima iz bilo koje zemlje koja je dobar deo dvadesetog veka tavorila s onu stranu Gvozdene zavese su slične. Iste, da budemo precizniji.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Čitava jedna klasa novih ljudi, novobogataša koji su do tog momenta uglavnom bili bezimeni i bezidejni, nastala je u momentu kada se kolektivistički orijentisana privreda transformisala ka tržištu i slobodnoj konkurenciji. Čuveni princip Laissez faire, u bivšem je socijalističkom lageru dobio svoju najzlokobniju mutaciju. Doista, samo je trebalo pripustiti vrle srpske novobogataše da rade i rezultati su se mogli brzo videti. Ruku podruku sa političkim režimom Miloševića, pa zatim i onim posle 2000. godine, rezultati njihovog shvatanja utilitarizma i liberalnog kapitalizma mogli su na koži osetit građani Srbije protekle skoro tri decenije.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve