Vesti
28.12.2022. 18:25
Beta

Izvođač raskinuo ugovor

Novi Sad ne odustaje od spornog spomenika

Novi Sad
Izvor: Shutterstock

Grad Novi Sad raskinuo je ugovor sa izvođačem radova koji je trebalo da postavi spomenik "nevinim žrtvama 1944/45. godine".

 

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Igor Crnobarac rekao je za portal 021 da je zahtev za sporazumni raskid ugovora podneo sam izvođač.

"Izvođač radova tražio je sporazumni raskid zbog toga što nije u mogućnosti da radove okonča usled konstantnih ometanja, ugrožavanja samog gradilišta, ugrožavanja objekta i oštećenja na njemu i, naravno, i ugrožavanja bezbednosti samih radnika na gradilištu, tako da je taj ugovor raskinut", naveo je Crnobarac.

Dodao je da "sada treba sagledati naredne korake", ali je rekao da Grad ne odustaje od odluke o postavljanju tog spomenika i najavio da će biti raspisana nova javna nabavka, ali nije precizirao kada.

Prema njegovim rečima, "niko nije mogao predvideti da će doći do ovakvog razvoja događaja".

Na mestu gde je trebalo da bude postavljen spomenik nalazi se samo postament, na kojem antifašisti neprestano ostavljaju protestne poruke.

Antifašistički front "23. oktobar" prvi je pokrenuo široku akciju obaveštavanja domaće i medjunarodne javnosti da gradske vlasti u Novom Sadu pokušavaju da postave spomenik navodnim nevinim žrtvama, medju kojima se nalaze i osobe koje su dokazani ratni zločinci koji su učestvovali u fašističkoj Novosadskoj raciji 1942. godine, kao i pripadnici zločinačkog ustaškog pokreta.

Posle toga njima su se u protestima pridružila i druga udruženja gradjana, nevaldine organizacije i pojedine političke partije.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novi sad uskoro dobija prvi spratni parking za bicikle
bicikl, parking za bicikl 1. 12. 2022.

Raspisan tender

01.12.2022. 14:00

Novi sad uskoro dobija prvi spratni parking za bicikle

Prvi novosadski spratni parking za bicikle biće izgrađen iza zgrade Naučno-tehnološkog parka, u Fruškogorskoj ulici, a ova investicija bi trebalo da košta pet miliona dinara bez PDV-a, prenosi 021.rs.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve