Vesti
26.07.2023. 11:47
Beta

Saopštenje Tabloida

Novinar Milovan Brkić na samrti

zatvor
Izvor: Shutterstock

Redakcija je navela da zatvorski službenici nisu dozvolili posetu Brkićevog advokata Stevana Damnjanovića, jer se, kako su kazali, novinar Brkić nalazi u veoma lošem zdravstvenom stanju.

Redakcija magazina "Tabloid" saopštila je da se vlasnik i glavni urednik tog časopisa Milovan Brkić nalazi na samrti u Okružnom zatvoru u Beogradu.

"U jutarnjim časovima Brkića je trebalo da poseti advokat Stevan Damnjanović. Međutim, prilikom dolaska na zakazanu posetu, Damnjanović je obavešten od strane zaposlenih u Centralnom zatvoru u Bačvanskoj ulici da je Milovanu Brkiću pozlilo i da ne može da ga primi", saopšteno je.

Dodaje se da redakcija Tabloida i advokati nemaju nikakvih drugih informacija u kakvom stanju se nalazi glavni i odgovorni urednik Milovan Brkić. 

"Ne posedujemo informaciju da li je Milovan Brkić u svesnom stanju, da li je u komi, da li je prebačen u bolnicu, niti bilo kakvu drugu informaciju i pored više pokušaja da saznamo", naveli su. 

Advokatski tim Milovana Brkića je više puta zahtevao od upravnika Okružnog zatvora Zvonka Grulovića da Brkić bude hitno prebačen u zatvorsku bolnicu kako bi mu bilo omogućeno adekvatno lečenje. 

"Naglašavamo da je Milovan Brkić u prethodnom periodu bio izložen neviđenoj torturi, nepružanju lekarske pomoći, maltretiranju od strane zaposlenih u zatvoru i nemogućnosti da ga članovi porodice posete. Ukoliko se ova situacija završi tragično za to će biti krivi, sudija Dušan Agatonović, sudija Nikola Mikić, javni tužilac Ljiljana Komnenović, upravnikzatvora Zvonko Grulović i predstavnici najviših izvršnih organa vlasti”, naglašava se u saopštenju redakcije Tabloida i apeluje na javnost da utiče da se Milovan Brkić pusti na slobodu kako bi mogao adekvatno da se leči, "ukoliko ne bude prekasno". 

Novinar Milovan Brkić (66) osuđen je 11. jula u Višem sudu u Beogradu na 14 meseci zatvora zbog krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja. 

Brkić već više od mesec dana štrajkuje glađu i žeđu. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Advokat: "Milovan Brkić je životno ugrožen"
zatvor

Napisao i testament

09.06.2023. 14:20

Advokat: "Milovan Brkić je životno ugrožen"

Advokat Stevan Damnjanović izjavio je danas da je novinar Milovan Brkić zbog štrajka glađu u veoma lošem zdravstvenom stanju i da najverovatnije neće dočekati suđenje koje je zakazano za 30. jun.
Close
Vremenska prognoza
light rain
15°C
23.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve