Vesti
13.07.2022. 12:20
R.E.

Nezvanično

Novu vladu ćemo imato do 15. avgusta?

skupština
Izvor: Shutterstock

Sastav nove vlade trebalo bi da bude poznat do 15. avgusta i očekuje se da bude promenjeno više od polovine sadašnjih članova kabineta Ane Brnabić.

"Večernje novosti" pišu, pozivajući se na nezvanične informacije, da je mandat zagarantovan ministrima finansija i poljoprivrede Siniši Malom i Branislavu Nedimoviću, kao i aktuelnoj premijerki, a znatno su ojačale šanse za ostanak u vladi Maji Popović i Jadranki Joksimović.

U najužem krugu za novog mandatara su dva imena, pišu "Novosti".

Najmanje je osam ministara pod znakom pitanja, među njima su Anđelka Atanasković, Tomislav Momirović, Marija Obradović i Radomir Dmitrović.

Nastavak saradnje sa socijalistima u ovom trenutku je izvestan, tako da bi kadrovima Socijalističke partije Srbije (SPS) trebalo da pripadne određena kvota ministarskih mesta, doduše moguće nešto manje nego u odlazećem sastavu, gde su imali dva mesta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ivica Dačić o SNS, izborima, Slobodanu Miloševiću...
Ivica Dačić

Predsednik SPS

28.06.2022. 10:29

Ivica Dačić o SNS, izborima, Slobodanu Miloševiću...

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da su oni spremni da nastave saradnju sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i da je njegovo jedino pitanje "na koji način najbolje može da pomogne", jer je SNS osvojio najveći broj glasova.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve