Vesti
05.12.2022. 13:42
Beta

Beograd

O čemu su razgovarali Vučič i Lajčak

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Beogradu da je specijalnom predstavniku Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku ukazao na neophodnost primene dogovora o Zajednici srpskih opština i poštovanja prava srpskog naroda na Kosovu.

Posle sastanka sa Lajčakom, Vučić je na Instagramu napisao da su "razmotrili najnovija dešavanja na Kosovu i Metohiji i probleme sa kojima se Srbi suočavaju zbog jednostranih i nelegitimnih poteza Prištine".

"Naglasio sam neophodnost primene dogovora o Zajednici srpskih opština i poštovanja prava i volje našeg naroda. Srbija je opredeljena za nastavak konstruktivnog dijaloga, u cilju održanja mira i stabilnosti i postizanja boljih uslova za život svih građana", naveo je Vučić.
 

Lajčak je došao u Beograd posle oštre reakcije Vučića na imenovanje Nenada Rašića za ministra u Vladi Kosova, zbog kojeg je neizvesno učešće predsednika Srbije na sutrašnjem samitu EU i Zapadnog Balkana u Tirani.

Predstavnici vlasti u Beogradu najavili su da će Vučić posle sastanka sa Lajčakom odlučiti da li će putovati u Tiranu.

Lajčak će u Beogradu razgovarati i sa šefom diplomatije Ivicom Dačićem, a sutra će se u Prištini sastati sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evropska unija poručila: "Očekujemo da svi dođu na samit u Tiranu"
evropska unija,

Zapadni Balkan

02.12.2022. 14:25

Evropska unija poručila: "Očekujemo da svi dođu na samit u Tiranu"

Evropska unija očekuje da sve vođe regiona dođu na susret na vrhu EU-Zapadni Balkan, izjavio je portparol Evropske komisije Erik Mamer, dok je predstavnik za medije u EK Peter Stano saopštio da "preliminarni uvid EU" u naimenovanje jednog srpskog ministra u vladu u Prištini "ne ispunjava zahteve kosovskog Ustava".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve