Vesti
01.04.2023. 02:05
Beta

Sve na jednom mestu

O ovim događajima iz regiona i sveta ćete pričati narednih dana

Novine, štampa
Izvor: Shutterstock

Od demonstracija i ekoloških skupova do obraćanja Dragana Vučićevića... O ovim temama ćete pisati i čitati u narednih sedam dana.

Svet i region

Subota, 1. april

NJUJORK - Rusija preuzima rotirajuće predsedavanje Savetom bezbednosti UN.

TEL AVIV - Demonstracije u Izraelu protiv reforme pravosudnog sistema.

LISABON - Štrajk osoblja portugalskog ogranka aviokompanije Izidžet sa zahtevom za povećanje plata.

ŽENEVA - Ekološki aktivisti kreću u marš za klimu do Berna.

novine
Izvor: Shutterstock

Nedelja, 2. april

PODGORICA - Drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori, u kojem se za mesto šefa države bore Milo Đukanović i Jakov Milatović.

SOFIJA - Parlamentarni izbori u Bugarskoj.

HELSINKI - Parlamentarni izbori u Finskoj.

Ponedeljak, 3. april

HAG - Početak suđenja bivšem komandantu Oslobodilačke vojske Kosova Hašimu Tačiju, optuženom za zločine na Kosovu i u Albaniji 1998. i 1999. godine.

BUKUREŠT - Nemački kancelar Olaf Šolc u poseti Rumuniji.

HJUSTON - Američka svemirska agencija NASA saopštava imena astronauta za misiju istraživanja Meseca "Artemida 2".

Utorak, 4. april

BRISEL - Početak dvodnevnog sastanka šefova diplomatija zemalja članica NATO-a.

BRISEL - Sastanak Saveta SAD-EU za energetiku.

Sreda, 5. april

PEKING - Francuski predsednik Emanuel Makron počinje četvorodnevnu posetu Kini.

Četvrtak, 6. april

MOSKVA - Razgovor lidera Rusije i Belorusije, Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka, o uniji dve države.

ANKARA - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov počinje dvodnevnu posetu Turskoj.

PARIZ - Širom Francuske demonstracije protiv reforme penzionog sistema.

Petak, 7. april

- Međunarodni dan zdravlja

ANKARA - Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov završava dvodnevnu posetu Turskoj.

Srbija

Subota, 1. april

ZRENJANIN - U 9.00 u Zrenjaninskoj biskupiji (Trg Slobode 8) beogradski nadbiskup Ladislav Nemet pročitaće uskršnju poslanicu.

BEOGRAD - U 11.00 Medija centar (Terazije 3) javna rasprava "Šta da se radi dok ne stigne metro" u organizaciji Centra za lokalnu samoupravu.

BEOGRAD - U 11.00 (lokacija: https://tinyurl.com/2bryx7s2) otvaranju deonice puta Novi Beograd-Surčin prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić (akreditacije na https://tinyurl.com/ys9zvdtr).

BEOGRAD - U 12.00 u naselju Krnjača stanovnici tog dela Beograda blokiraće Zrenjaninski put kod broja 26, nezadovoljni što naseljima sa leve obale Dunava još nemaju kanalizacionu mrežu.

novine, štampa
Izvor: Shutterstock

Nedelja, 2. april

BEOGRAD - U 12.00 kod restorana "Ruski car" u Knez Mihailovoj ulici početak akcije Narodne stranke "Sačuvajmo Kosovo" kojom se prikupljaju potpisi građana za održavanje referenduma o evropskom planu za Kosovo i Metohiju. Govoriće predsednik i potpredsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i Miroslav Aleksić.

Ponedeljak, 3. april

BEOGRAD - U 9.00 ispred Okružnog zatvora (Bačvanska 14) novinarima će se obratiti urednik Informera Dragan Vučićević koji odlazi na izdržavanje šestomesečne zatvorske kazne.

BEOGRAD - U 9.30 u Privrednoj komori Srbije (Resavska 13-15) konferencija za novinare "Finansijska pismenost mladih" na kojoj će biti predstavljene teme iz oblasti start up projekata, dugoročne štednje i digitalne imovine. Govoriće sekretar Udruženja finasijskih institucija PKS Katarina Ocokoljić, direktorka Kancelarije za mlade Grada Beograda Milica Papić i državni sekretar u Ministarstvu finansija Srbije Saša Stevanović.

BEOGRAD - U 11.00 u Rezidenciji EU (Užička 21/a) šef delegacije EU Emanuele Žofre organizuje prijem povodom pokretanja kampanje "Nama je stalo - bolje zajedno". Prisustvovaće ministarka za evropske integracije Srbije Tanja Miščević i ambasadori zemalja članica EU.

BEOGRAD - U 11.00 u Domu Narodne skupštine (Trg Nikole Pašića 13, sala 3) sednica Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu:

- u 11.30 (centralni hol) konferencija za novinare poslanika Dveri Milovana Jakovljevića.

BEOGRAD - U 12.30 u prostorijama Stranke slobode i pravde (Danijelova 12-16) konferencija za novinare na kojoj će govoriti lider SSP Dragan Đilas i predsednica beogradskog odbora stranke Mila Popović.

BEOGRAD - U 13.00 u Bezistan Open Space-u (Terazije 27) info dan o novom StarTech konkursu u organizaciji NALED-a. Najavljeno učešće ministarke za nauku, tehnološki razvoj i inovacije Srbije Jelene Begović, direktorke Centra za četvrtu industrijsku revoluciju Jelene Bojović i direktora korporativnih poslova kompanije "Filip Moris" u Srbiji Ivana Miletića.

SUBOTICA - U 18.00 (Korzo 1, pasage Rimini) pokret Novi optimizam organizuje skup pod nazivom "Srbija godinu dana posle izbora". Govoriće osnivač tog pokreta Branislav Grubački, novinari Virag Đurković, Jelka Jovanović, Biljana Stjepanović i Slobodan Georgiev, poslanik Robert Kozma i reditelj Janko Baljak.

Utorak, 4. april

BEOGRAD- U 12.00 u Svečanoj sali Skupštine grada (Dragosava Jovanovića 2) dodela plakete Večernjih novosti za najplemenitiji podvig godine.

Sreda, 5. april

BEOGRAD - U 11.30 u Medija centru (Terazije 3/II) konferencija za novinare Naprednog kluba, Narodne mreže i Centra za razvoj međunarodne saradnje pod nazivom "Ostajte ovde ruski prijatelji".

novine
Izvor: Shutterstock

BEOGRAD - U 14.00 u opštini Vračar (Njegoševa 77) svečanost Svetske organizacije Roma, Međunarodnog instituta za romološke studije u Beogradu i Udruženja romskih književnika povodom Svetskog dana Roma.

Četvrtak, 6. april

BEOGRAD - U 10.30 u Medija centru (Terazije 3) konferencija za novinare specijalne izvestiteljke UN za zaštitu i unapređenje slobode mišljenja i izražavanja Ajrin Kan, na kraju posete Prištini i Beogradu.

Petak, 7. april

BEOGRAD - U 18.00 u Medija centru (Terazije 3/II) konferencija za novinare Crnogorskog vijeća Srbije i Crnogorske nacionalne zajednice na kojoj će biti organizovanom omaž piscu Veljku Radoviću.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ohrabrujuće vesti iz medicine koje su obeležile 2022. godinu
doktor, lekar

Pomaci u nauci

02.01.2023. 02:25

Ohrabrujuće vesti iz medicine koje su obeležile 2022. godinu

Bez obzira na turbulentnost godine iza nas, 2022. nije bila skroz crna, a polje medicine donelo je mnoštvo dobrih vesti i velikuh pomaka u oblasti nauke.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve