Vesti
13.07.2021. 17:42
Tanjug

Darija Kisić-Tepavčević

Obavezan PCR za zaposlene u bonicama? Šta o tome kaže ministarka

doktor.jpg

Jedna od mera koja se može donositi individualno, od bolnice do bolnice, u zavisnosti od epidemiološke situacije, je da se zaposlenima nakon odmora može tražiti dokaz da nisu zaraženi, kaže članica Kriznog štaba i ministarka Darija Kisić Tepavčević.

Ona je, povodom informacija da pojedini klinički centri traže PCR testove od zaposlenih koji se nisu vakcinisali prilikom povratka sa odmora i pitanja novinara da li je to praksa u svim bolnicama, rekla da je bolnička sredina mesto gde postoji najveći intenzitet kontakta sa najosetljivim stanovništvom, koji su bolesni i zahtevaju lečenje i negu, kao i da radnici mogu biti prenosioci infekcije.

"Vakcine su dostupne od decembra tako da su svi zdravstveni radnici koji odgovorno shvataju svoj posao, a koji nemaju kontraindikaciju, primili vakcinu. Oni koji na duži vremenski period odu sa svog radnog mesta prilikom povratka moraju da budu bezbedni za svoje pacijente i bolničku sredinu", podvukla je ministarka.

Ona je istakla je da treba da pruže dokaz da nisu zaraženi - a to je PCR test. Ta mera, dodala je, odnosiće se od bolnice do bolnice i zavisiće od epidemiološke situacije i vakcinisanosti radnika.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
thunderstorm
13°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve