Vesti
25.12.2023. 09:03
Beta

"Srbija protiv nasilja"

"Obezbedićemo pravnu zaštitu uhapšenim demonstrantima"

1
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Koalicija "Srbija protiv nasilja" saopštila je da su na građane koji se bune zbog "pokradenih izbora poslate specijalne jedinice, koje su primenile brutalnu silu".

"O tome svedoče mnogobrojni snimci, kao i činjenica da su jednog od demonstranata krvnički pretukli i polomili mu nogu, šutirajući ga dok je ležao na zemlji. Napadnut je od policije i Radomir Lazović, koopredsednik Zeleno-levog fronta i to po okončanju protesta", navodi se u saopštenju.

"Srbija protiv nasilja" navodi da osuđuje nasilje koje je vlast primenila da bi rasturila demonstracije građana koji traže poništavanje izbora, kao i "pokušaj predstavljanja mirnih protesta nasilničkim".

"Posebno osuđujemo hapšenje velikog broja demonstranata koji nisu dali nikakvog povoda za to. Njima ćemo obezbediti pravnu zaštitu", ističe se u saopštenju.

Ta koalicija navodi da "bez obzira na cenu, neće odustati od borbe za poništavanje izbora i normalnu i pristojnu Srbiju", kao i da "nikada neće prihvatiti krađu koja je organizovano sprovedena na izborima 17. decembra".

Pogledajte fotografije sa protesta koji je održan u nedelju uveče u Beogradu: 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Studenti danas blokiraju dve saobraćajnice
zeleni venac, beograd

Ponedeljak u Beogradu

25.12.2023. 08:48

Studenti danas blokiraju dve saobraćajnice

Grupa studenata i mladih koji učestvuju u protestima zbog, kako tvrde, krađe na izborima 17. decembra, najavila je za ponedeljak šestočasovnu blokadu saobraćaja na dve lokacije u Beogradu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve