Vesti
10.06.2024. 10:51
R. E.

Konačni spiskovi u julu

Objavljene preliminarne liste za upis u vrtiće, evo gde je bilo najviše prijava

Vrtić
Izvor: Shutterstock

Objavljene su preliminarne rang-liste za upis dece u svih 17 predškolskih ustanova na teritoriji grada Beograda, a konačne rang-liste će biti poznate početkom jula.

Aleksandra Čamagić, gradska sekretarka za obrazovanje izjavila je da je na raspolaganju bilo nešto više od 14.000 mesta, a da je od 8. aprila do 17. maja stiglo oko 18.000 prijava.

"Konkurs je protekao baš kako smo i očekivali, bez ikakavih problema. Od sredine maja upisne komisije vredno su radile na formiranju preliminarnih rang-lista, a do početka jula će biti formirane i konačne rang-liste koje će biti objavljene po isteku roka predviđenog za razmatranje žalbi", rekla je za Tanjug Čamagić, preneo je RTS.

Roditelji će do 19. juna moći da podnesu žalbe na mejl adrese predškolskih ustanova.

Prema konkursu, upisne komisije imaju rok od 20. do 28. juna da razmotre žalbe, dok će konačne liste upisane dece biti objavljene početkom jula.

"Tradicionalno najviše prijava bilo je za vrtiće na Novom Beogradu i Paliluli, dok je najveće interesovanje za upis dece u odnosu na broj slobodnih mesta na opštinama Voždovac i Zemun", navela je Čamagić.

Dodala je da posebno raduje činjenica da su sva deca koja su konkurisala u četiri beogradske opštine i upisana u željene vrtiće, što je rezultat proširivanja kapaciteta i otvaranja novih državnih vrtića.

"Tokom leta ćemo raditi analizu pristiglih prijava i gde ima potrebe za dodatnim proširenjem kapaciteta, jer mi kao osnivači predškolskih ustanova u skladu za zakonom možemo da odobrimo ustanovama da za 20 odsto tamo gde je to moguće - da imaju prostornog i kadrovskog kapciteta - odobre dodatni broj upisa", rekla je gradska sekretarka za obrazovanje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
29.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve