Vesti
04.07.2023. 10:22
R.E.

Ministar najavio

Evo kad počinje obnova "Ribnikara" i šta će sve biti urađeno

1
Izvor: BETAPHOTO / MILOS MISKOV

Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević najavio je kada da će početi obnova dela zgrade Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Rekonstrukcija enterijera dela objekta škole sa ulazom iz Ulice Svetozara Markovića počinje u četvrtak, 6. jula, najavio je ministar za u razgovoru za Jutarnji dnevnik Radio Televizije Srbije.

"Radi se o radovima koje je realno moguće izsvesti za nešto manje od dva meseca koliko nam je ostalo do početka školske godine, a odnose se na radove na adaptaciji i sanaciji enterijera dela kompleksa škole sa ulazom iz Ulice Svetozara Markovića”, rekao je Blagojević.

Ministar za javna ulaganja istakao je da je škola potvrdila da u tom delu ima mesta za sve učenike i da će do 1. septembra biti urađeno sve što je neophodno i realno u tom roku kako bi deca počela da pohađaju nastavu u jednom pristojnom, čistom objektu.

Memorijalni centar je predmet razgovora i biće urađeno ono što bude ishod tih razgovora. Ono što je izvesno jeste da će memorijal biti napravljen, a o tome kako će memorijal da izgleda i samom konceptu ključnu reč će dati porodice žrtava, zaključio je Blagojević.
 

Radi se objektu koji je u jakom lošem stanju, u koji decenijama nije ulagano i upravo zato ga je ranije grad izabrao zajedno sa još jednom školom za projekat kompletne rekonstrukcije, rekao je Blagojević.

"Taj projekat je odavno u pripremi, a u februaru je bilo čak i predato za građevinsku dozvolu, s tim što će se kompletna rekonstrukcija i ovog dela objekta raditi kasnije, kada bude postojalo rešenje za čitav kompleks škole. Sada se sprovodi jedna ograničena intervencija koju je realno moguće izvesti u naredna manje od dva meseca, a koja podrazumeva adaptaciju i sanaciju enterijera. Radiće se sanacija zidova, podova, osvetljenja, unutrašnje stolarije, toaleta i svega onog što je neophodno da bude urađeno da bi deca mogla da pohađaju školu od 1. septembra u pristojnim uslovima”, rekao je Marko Blagojević.

Blagojević dodaje da je ugovaranju ovog posla prethodilo sprovođenje postupka javne nabavke, u kojem je učestvovalo 11 kompanija, koje su bile grupisane u 7 ponuda, a izabrana je po ceni najpovoljnija ponuda. 

"Cena po kojoj će radovi biti izvedeni je 18 miliona dinara i očekujem da radovi budu izvedeni kvalitetno i da sve ono što bude rađeno u ovoj fazi radova u naredna dva meseca bude urađeno kako treba”, istakao je ministar za javna ulaganja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Niko neće za direktora škole 'Vladislav Ribnikar'
učionica, škola

Vruća stolica

30.06.2023. 11:20

Niko neće za direktora škole 'Vladislav Ribnikar'

Nijedan od kandidata, koji su do sada bili na razgovoru za direktora Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, nije želeo da prihvati tu funkciju.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
14°C
09.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve