Vesti
11.05.2020. 12:37
Tanjug

Obradović noć proveo u skupštini, Martinović i Božić napolju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predsednik Dveri Boško Obradović noć je proveo u Skupštini Srbije, za razliku od poslanika SNS Aleksandra Martinovića i Sandre Božić, koji su jutro sačekali ispred parlamenta, na stepenicama na kojima od juče štrajkuju.

Obradović je oko 20 do 7 jutros izašao ispred zgrade parlamenta.

On je sinoć nešto posle ponoći ušao u zgradu Narodne skupštine, a pre toga potpredsednica Dveri Marija Janjušević donela je Obradoviću jastuk i ćebe, koje je unela u skupštinu, a potom i vreću za spavanje.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/bs

Martinović i Božić su sve vreme bili na stepeništu, a veći deo noći ispred je bio i samostalni poslanik Miladin Ševarlić, koji je povremeno, na neko vreme ulazio u zgradu, ali se vraćao na stepenište.

Sa Martinovićem i Božić su noć napolju proveli i neki poslanici SNS.

Na štrajk se najpre odlučio Ševarlić, a zatim mu se pridružio Obradović, u znak podrške, kako je najpre rekao, zbog navodne izjave predsednika Srbije, od pre godinu dana, da će priznati nezavisnost Kosova.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC / an

Obradovića je sinoć "posetio" ispred Skupštine predsednik S SP Dragan Ðilas, a lider Dveri je posle dao izjavu novinarima i saopštio novi motiv protesta, odnosno zahtev da se izbori odlože za šest meseci, a u međuvremenu formira tehnička vlada.

Martinović i Božić štrajkuju, kako je rekao sinoć Martinović, zbog nereagovanja tužilaštva na težak incident, kada je Obradović sa grupom svojih ljudi fizički napao poslanika Marjana Rističevića.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
9°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve