Vesti
27.10.2023. 14:45
R.E.

Beogradski vrtići

Kreću besplatni časovi engleskog za predškolce

Vrtić
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnik Beograda u ostavci Aleksandar Šapić saopštio je da je upravo završen proces javne nabavke za besplatni engleski jezik za sve predškolce.

"Važno je da kažemo svim roditeljima dece koja idu u predškolsku ustanovu, bilo u državnu ili privatnu, da će već od 1. novembra u svim državnim vrtićima krenuti časovi engleskog jezika, a u privatnim nešto kasnije, za desetak dana, a svakako u prvoj polovini novembra", izjavio je Šapić.

On je naglasio da će na ovaj način svi beogradski predškolci početi da pohađaju besplatne časove engleskog jezika već u prvoj polovini novembra. Do sada, engleski jezik je predstavljao aktivnost koju su roditelji uglavnom plaćali.

"Sada časove engleskog roditelji predškolaca neće morati da ukalkulišu u svoj mesečni trošak i to je još jedna od socijalnih mera koje smo donosili u poslednjih godinu i po dana. Nadam se da će i ovo u nekoj meri da olakša kućni budžet svim porodicama koje imaju decu tog uzrasta", rekao je Šapić.

Gradonačelnik je dodao i da će na kraju svake predškolske godine deca dobijati potvrdu o nivou znanja engleskog jezika.

"Novo je i to da će na kraju predškolske godine svako dete dobiti i sertifikat o određenom nivou znanja engleskog jezika koji će da biti neka vrsta potvrde onoga što su radili u prethodnih godinu dana", izjavio je Šapić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Proširuje se Smederevski put
1

Šapić najavio radove

26.10.2023. 16:35

Proširuje se Smederevski put

Gradonačelnik Beograda u ostavci Aleksandar Šapić je u četvrtak tokom posete gradilištu duž Smederevskog puta najavio buduće proširenje te saobraćajnice koja će se nadovezati na proširen Bulevar kralja Aleksandra.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
24°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve