Vesti
28.11.2021. 12:18
Tanjug

Ivica Dačić

"Od Mrke se nije očekivalo da umre"

Ivica Dačić
Izvor: FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, rekao je da su socijalisti u šoku zbog smrti Milutina Mrkonjića, počasnog predsednik SPS, jer, kako je rekao, "od Mrke se nije očekivalo da umre".

"On nikada nije hteo da razgovara o svojim bolestima. Nije dozvoljavao da ta tema bude dominatna. Bio je šarmer, veliki gospodin, veran saradnik, legenda naše partije. Nije bio klasičan političar, ni ideolog, već inženjer koji je ostao veran SPS, Slobodanu Miloševiću i njegovoj porodici", rekao je Dačić u izjavi agenciji Tanjug.

Predsednik SPS je ocenio da je odlazak Milutina Mrkonjića veliki gubitak za sve, jer je svima u stranci bio "neka vrsta političkog oca".

Dačić je potvrdio da će u ponedeljak ujutru u sedištu SPS na Studentskom trgu biti otvorena Knjiga žalosti, kao i u svim pokrajinskim, gradskim i opštinskim odborima SPS.

"Mi ćemo predložiti Skupštini grada Beograda da Milutin Mrkonjić bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana", rekao je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Preminuo Milutin Mrkonjić
Milutin Mrkonjić

Počasni predsednik SPS

27.11.2021. 21:50

Preminuo Milutin Mrkonjić

Milutin Mrkonjić, nekadašnji ministar za infrastrukturu i saobraćaj, počasni predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i poslanik te stranke u Skupštini Srbije preminuo je u 80. godini na na Institutu za kardiovaskularne bolesti "Dedinje".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
26°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve