Vesti
17.05.2021. 09:54
Tanjug

Ušće postiglo cilj

Od vikenda nova lokacija za slobodnu vakcinaciju

Korona Srbija
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

U Srbiji je do juče imunizovano 38,5 odsto građana, 30 odsto je primilo drugu dozu, a u Beogradu, koji je najviše odmakao u imunizaciji, više od 47 odsto je vakcinisano prvom dozom a 38 odsto drugom, izjavio je Zoran Bekić, direktor Doma zdravlja Savski venac i punkta za vakcinaciju na Beogradskom sajmu.

On je za K1 Televiziju rekao da je na Beogradskom sajmu dato 335.000 doza, a da je 145.000 ljudi dobilo drugu dozu.

"Naš plan je da do kraja juna stignemo do tri miliona vakcinisanih, fali nam još malo i zato se nastavlja sa slobodnom imunizacijom, na svih 225 punktova", rekao je Bekić.

Naveo je da su domovi zdravlja širom Srbije otvoreni od 9.00 do 19 časova.

Vakcinacija u Ušću
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Bekić je najavio da se planira premeštanje slobodne vakcinacije iz Tržnog centra Ušće u Beocentar i da bi ona trebalo da počne sledećeg vikenda.

Prema njegovim rečima. Ušće je već uspelo da postigne cilj, budući da je u njemu vakcinisano 6.000 građana a namera je da se vakcinacija radi i u drugim tržnim centrima gde dolazi dosta ljudi.

Bekić nije mogao da precizira da li će se imunizacija paralelno obavljati u više tržnih centara, ali je najavio da će se slobodna imunizacija posle Beocentra odvijati i u Tržnim centrima Rajićeva i u Delta sitiju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
16°C
28.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve