Vesti
10.06.2021. 12:47
Tanjug

Sud BiH

Osuđeni na 42 godine zbog zločina nad srpskim civilima

lisice-hapsenje-presuda.jpg

Sud BiH pravosnažno je presudio šestorici optuženih za ratni zločin protiv srpskih civila u logoru "Silos" i drugim objektima na području opštine Hadžići i izrekao im ukupno 42 godine zatvora.

Za ove zločine u ponovljenom postupku sudilo se Bećiru Hujiću, Fadilu Čoviću, Mirsadu Šabiću, Neziru Kaziću, Halidu Čoviću i Nerminu Kalemberu.

Kazić je osuđen na 10, Hujić i Čović na po osam, Šabić na šest, a Halid Čović i Kalember na po pet godina zatvora za zločin protiv civilnog stanovništva, odnosno za nečovečno postupanje, protivzakonito zatvaranje, uskraćivanje prava na suđenje zatvorenicima i odvođenje na prinudne radove. Po nekim tačkama šestorica su oslobođena, prenela je RTRS.

Prvooptuženi u ovom predmetu bio je Mustafa Ðelilović, koji je nedavno preminuo, a optuženom Šerifu Mešanoviću u odnosu na kojeg je zbog bolesti razdvojen postupak Sud BiH će izreći presudu 11. juna.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poruka Ratka Mladića nakon presude
Ratko Mladić, 8. 6. 2021.

"Čuvajte svoju Republiku"

08.06.2021. 18:15

Poruka Ratka Mladića nakon presude

General Ratko Mladić poručio je narodu Srpske da čuva svoju Republiku i dodao da je to najvažnije, rekao je njegov sin Darko Mladić, nakon susreta sa ocem.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve