Vesti
13.07.2023. 13:25
R.E.

Zbog visokih temperatura

Osveženje za građane: Cisterne sa vodom na ulicama Beograda

1
Izvor: BETAPHOTO / DRAGAN GOJIC

Zbog najavljenih vremenskih prilika, Grad Beograd i Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda započeli su preduzimanje preventivnih mera u uslovima visokih temperatura.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je upozorenje za područje Beograda na visoke temperature do 20. jula, do kada su prognozirane visoke temperature od 38 do 40 stepeni Celzijusa, a očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama od 22 do 24 stepena, saopšteno je iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju.

Kako se navodi u saopštenju, u narednom periodu, počev od četvrtka, u danima kada su prognozirane ekstremne temperature, cisterne sa vodom za piće će u najtoplijem delu dana biti postavljene na nekim od najprometnijih mesta u gradu, i to na Trgu Nikole Pašića i Trgu republike – kod TC "Staklenac”, na Zelenom vencu, na Beogradskom sajmu – smer ka Čukarici, kod GO Novi Beograd – kružni tok uz zgradu ove opštine, kao i u Ulici cara Dušana u Zemunu, kod okretnice linija javnog gradskog prevoza.

Takođe, biće omogućen i neometan rad svih javnih česmi i fontana na teritoriji grada Beograda, koje su u nadležnosti Javnog komunalnog preduzeća "Beogradski vodovod i kanalizacija” i JKP-a "Zelenilo – Beograd”. Podsećamo da se gradske fontane, javne česme, kao i platoi na kojima su one postavljene svakodnevno održavaju. Kvalitet vode sa javnih česama koje se snabdevaju vodom iz gradskog vodovoda uporedo kontrolišu JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija” i Gradski zavod za javno zdravlje, prenosi "Beoinfo".

"Još jednom apelujemo na sve naše sugrađane da racionalno koriste vodu za piće, kako bi se očuvao sistem vodosnabdevanja u gradu”, navedeno je u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kako prepoznati toplotni udar
vrućina

Simptomi i lečenje

13.07.2023. 04:25

Kako prepoznati toplotni udar

Pri rekordno visokim temperaturama, sa kojima se suočavamo ovih dana, opasnost od toplotnog udara je sasvim realna. Zato je važno znati na koji način od toga možemo da se sačuvamo i kako da prepoznamo simptome.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve