Vesti
28.04.2020. 18:13
R. E.

Otvaraju se parkovi i šetališta: Kada počinju da rade kafići, gradski prevoz...?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Dr Branislav Tiodorović najavio je odluku Kriznog štaba o popuštanju mera u Srbiji.

"Prema odluci Kriznog štaba mere zaštite protiv kovid 19 se ublažavaju, Već od danas parkovi i šetališta mogu biti otvoreni, oni koji koriste tu pogodnost moraju održavati propisano rastojanje. Takođe od danas, treninzi na otvorenom se dozvoljavaju sa potpunim poštovanjem utvrđenih preporuka", rekao je Tiodorović.

On je dodao da će od 4. maja gradski prevoz u Novom Sadu i Kragujevcu kreće sa radom, dok u Beogradu i Nišu od 8. maja, ali bez uključivanja klima uređaja.

Pročitajte još: Svađa na prvoj sednici Skupštine

"Od 4. maja uz korišćenje svih mera železnički i međumesni prevoz može da se odvija, ali takođe uz poštovanje svih mera. Istog dana počinju da rade kafići i restorani, to je moguće u baštama uz korištenje distanci, dok to sve treba primeniti i u zatvorenom", rekao je on.

Tiodorović je rekao da od 8. maja sa radom mogu početi i tržni centri.

"Od 11. maja iz potrebe da privreda krene, ali i uz druge potrebe, počeće da rade vrtići i produženi boravak u školama", rekao je on.

Tiodorović je najavio i da će od 18. maja biti omogućen i avio prevoz.

"Moramo decu naučiti kako se štiti. Neće život biti onakav kao pre epidemije. Veliki broj roditelja neće dati decu u vrtiće, srediće na neki drugi način. Međutim biće i onih koji hoće", rekao je on odgovarajući na pitanje kako će izgledati povratak dece u vrtiće i na koji način će se proveravati njihovo zdravstveno stanje.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bs

Tiodorović se osvrnuo i na situaciju u Gerontološkom centru u Nišu.

"U Gerontološki centar smo vratili 52 pacijenta. Moramo znati da su to veoma teški pacijenti koji za dva dana dobiju temperaturu i moraju da se vrate u Klinički centar i to nam pravi problem", rekao je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
16°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve