Vesti
03.10.2023. 13:52
R. E.

Radovi u toku

Evo kako će izgledati buvljak i kada Beograd dobija autobusku stanicu (FOTO)

1
Izvor: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda u ostavci Aleksandar Šapić obišao je radove na Otvorenom tržnom centru Miljakovac "Beogradski buvljak" i saopštio kada će početi radi, kao i kada će građani početi da koriste novu autobusku stanicu.

Šapić je rekao da očekuje da će nova autobuska stanica na Novom Beogradu početi da radi od početka 2024. godine. Saopštio je da se još uvek izvode radovi na zgradi autobuske stanice i da će oni biti nastavljeni sledeće godine, ali je dodao da to neće smetati funkcionisanju te autobuske stanice.

"Ta zgrada imaće nekoliko hiljada kvadrata i tu će biti poslovni prostor ali to nema veze sa saobraćajem. Rekli su mi da će nova autobuska stanica kada bude gotova biti najpraktičnija i najoperativnija stanica u Evropi posle one u Portugalu", istakao je on.

Šapić je rekao i da će na novoj autobuskoj stanici biti prostora za sve autobuse koji danas skupljaju putnike na raznim mestima u gradu.

Gradonačelnik u ostavci je izjavio da je očekivani rok za završetak radova na Otvorenom tržnom centru (OTC) Miljakovac "Beogradski buvljak" kraj novembra, mesec dana pre nego što je predviđeno ugovorom.

OTC košta više od 900 miliona dinara, uključuje parking sa 130 mesta. S drugim delovima Beograda ga povezuje devet autobuskih linija.

Šapić je naveo da će biti analiziran promet "buvljaka" i tome će se prilagoditi javni prevoz. Ocenio je da će 50.000 ljudi moći da do tog objekta dođe peške za deset do 15 minuta.

On je na gradilištu OTC rekao da Beograd premeštanjem "buvljaka" na Miljakovac dobija "dostojanstvenu i civilizovanu buvlju pijacu kakvu i zaslužuje", a da će parcela gde je sada "buvljak", biti očišćena i vraćena vlasniku, privatniku.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šapić o rušenju na Slaviji: "Sve je po zakonu"
Aleksandar Šapić

Gradonačelnik Beograda

29.08.2023. 21:59

Šapić o rušenju na Slaviji: "Sve je po zakonu"

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je da je rušenje na Slaviji, gde će biti izgrađeni objekti čiji je investitor bivši fudbaler Dejan Stanković, zakonski "čisto".
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve