Vesti
15.02.2023. 12:42
Beta

Otvoren konkurs

Evo šta je potrebno za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije

1
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurse za prijem novih pripadnika u 63. padobransku brigadu, 72. brigadu za specijalne operacije i Odred vojne policije specijalne namene "Kobre" u okviru odluke o prijemu do 5.000 pripadnika specijalnih jedinica, umesto dosadašnjih 1.500.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, državljani Srbije koji imaju do 30 godina, mogu da podnesu prijavu na konkurs za prijem u neku od elitnih jedinica Vojske Srbije do 31. marta

"Kandidati koji zadovolje stroge zdravstvene, psihofizičke i bezbednosne kriterijume biće upućeni na selektivnu obuku koja se sastoji iz više eliminacionih faza", dodaje se u saopštenju.

Najuspešniji kandidati dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu na određeno vreme u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produžetka ugovora do tri godine. Osnovna zarada iznosi 200.000 dinara, ali će se u zavisnosti od nivoa osposobljenosti i formacijskog mesta uvećavati.

Mesto rada budućih pripadnika 63. padobranske brigade biće u Nišu, oni koji budu primljeni u 72. brigadu za specijalne operacije službovaće u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici "Kobri" raditi u Beogradu.

Mogućnost prijavljivanja na konkurse imaju i kandidati koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

Sve informacije o konkursima mogu se pronaći na sajtu Ministarstva odbrane.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučević o tome ko bi sve trebalo da prođe vojnu obuku
Vojska

Ministar odbrane

05.12.2022. 09:23

Vučević o tome ko bi sve trebalo da prođe vojnu obuku

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da smatra da bi vojnu obuku trebalo da prođu svi punoletni građani do 30 godina, ali i oni stariji koji su "zagazili u četvrtu deceniju".
Close
Vremenska prognoza
few clouds
24°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve