Vesti
05.11.2019. 19:52
Tanjug

PAD PODRŠKE OPOZICIJI: Hoće li istraživanja poljuljati strategiju bojkota?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Najnovija istraživanja rejtinga političkih partija ukazuju na pad podrške strankama koje su najavile bojkot izbora, što je oznažilo uverenje pojedinih političara unutar SzS da treba preispitati tu strategiju, dok većina ostaje pri stavu o bojkotu, uz sumnju u tačnost rezultata istraživanja.

Agencija Ipsos stratedžik marketing zabeležila je pad podrške strankama opozicije sklonim bojkotu, navodeći da je Savez za Srbiju apsolutno naveći gubitnik među njima, sa rejtingom koji je pao na 8,5 odsto. Istovremeno, SNS sa svojim malim koalicionim partnerima dugo ne pada ispod polovine biračke podrške, a sada je otišao na više od 56 odsto, izjavio je Srđan Bogosavljević.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Funkcionerka Stranke Slobode i pravde Marinika Tepić kaže da je relevantnost tih podataka vrlo upitna i da Savez za Srbiju, čiji je SSP član, svakako neće odustati od bojkota.

"Srđan Bogosavljević je iznosio, pokazalo se, pogrešne, da ne kažem fingirane podatke, uoči beogradskih izbora, tako da je relevantnost tih podataka vrlo upitna. Mi svakako nećemo odustati od bojkota i tu nema nikakve dileme”, rekla je Tepić za Tanjug.

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović ima drugačije viđenje od Tepić i kaže da se ne treba ljutiti na Srđana Bogosavljevića i na istraživanja, te da bi bilo mnogo mudrije kada bi shvatili da možda nešto nije u redu sa strategijom za koju se opredelio Savez za Srbiju.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

"Više je nego očigledno da kampanja bojkota ne daje željene rezultate. Kada uvidite da strategija ne funkcioniše onda ona mora da se menja", rekao je Božović za Tanjug.

Mnogi su, kaže, ukazivali, da ovakav bojkot odgovara Aleksandru Vučiću, a da postoje i drugačije strategije.

Istovremeno, kaže Božović, deo stranaka u SzS ne treba da se ljuti na birače što nisu na ulicama i što se, kako navode neki lideri Saveza za Srbiju, nedovoljno bune i nedovoljno kritikuju vlast.

"Mislim da je to do nas i do ponude koju mi treba građanima da damo", rekao je Božović i ocenio da je stvar u nedostatku politike.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / BOJAN STEKIC

Kako objašnjava, pojedine članice Saveza za Srbiju poput Narodne stranke Vuka Jeremića su, kako kaže, na jedan vrlo transparentan način rekle šta je njihova politika, koja, ocenjuje, nije u skladu sa politikom DS. Isto tako Božović očekuje od DS i ostalih članica SzS kažu šta je "naša politika".

"Birači se konstantno zbunjuju različitim političkim ponudama iz istog koalicionog saveza i iz tog razloga i smatram da su rezultati istraživanja posledica toga", rekao je Božović.

Ponovio je da ljutnja na Srđana Bogosavljevića ne treba da bude sve što SzS ima da ponudi u narednom periodu građanima koji očekuju promenu skandalozne vlasti Vučića.

Povezane vesti - RELATIVIZACIJA SUŠTINE: Bojkotom ću te, bojkotom češ me…

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić zaključuje da, s gledišta njeove stranke, “SzS apsolutno "dobro radi" i dodaje da samo nastave kako su zacrtali i da ne odustaju, jer im, kaže, "sjajno ide".

"Ako su uspeli da prepolove onu podršku sa kojom oni sami kažu da su započeli priču o nasilnom dolasku na vlast, ako budu insistirali na tome i dalje, sigurno će to nastaviti da se smanjuje. I opšte ne greši Nikola Kojo i ostali koji kažu da je reč o običnim cenzusolovcima", rekao je Orlić Tanjugu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Njima je, kaže, danas osam odsto veliko "kao kuća", a već sutra i cenzus od pet odsto biće im, smatra Orlić, "misaona imenica".

Što se tiče rejtinga Aleksandra Vučića i SNS on jeste stabilno iznad 50 odsto već duže vremena i jasno je zašto je to tako, kaže zamenik šefa poslaničke grupe SNS i dodaje da građani svojim očima vide da postoje novi autoputevi tamo gde ih nije bilo, vide da postoje fabrike tamo gde decenijama niko nije ulagao, vide novu infrastrukturu, da im je povećan životni standard.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve