Vesti
03.02.2022. 00:06
R.E.

"Sa bolom u srcu..."

Patrijarh o Velji Pavloviću: "Usnuo je moj dugogodišnji prijatelj"

Patrijarh Porfirije
Izvor: EPA / FEHIM DEMIR

Povodom vesti da je u sredu uveče preminuo novinar Velja Pavlović, oglasio se patrijarh Porfirije. On je na svom Instagram profilu napisao poruku:

"Sa bolom u srcu, ali sa čvrstom nadom na Gospoda Vaskrslog primio sam vest da je večeras usnuo kultni televizijski novinar i moj dugogodišnji prijatelj Velja Pavlović.

Uistinu neobična i ni malo jednostavna životna priča ovog kulturnog pregaoca nije mu bila prepreka da poimanje kulture u našem medijskom prostoru podigne do ”nivoa 23” i da poput visokog svetionika pruži svetlost mnogima koji su u takođe teškim vremenima tražili put ka luci smisla.

Naročit doprinos ovog retko obaveštenog poznavaoca modernih književnih, umetničkih i bogoslovskih tokova bilo je stvaranje i negovanje kultne emisije ”Duhovnici”, koja je od zaborava sačuvala svetitelje našeg vremena i tako čitave riznice praslavne duhovnosti učinila pristupačnim mnogim bogočežnjivim ljudima.

Svojom prepoznatljivom pojavom i tihim glasom, Velja je svakome od nas omogućio da radosno zauzme mesto sagovornika brojnih podvižnika i tako ne ustukne pred krstonosnim hrišćanskim putem. Zato verujem da ga upravo ti sveti ljudi prihvataju dok sada tiho ”kuca na nebeska vrata”, radujući se večnom blistanju ljubavi i smisla kojim je celim bićem živeo."

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Preminuo novinar Dušan Mašić
Sveća

Tužna vest

31.01.2022. 13:37

Preminuo novinar Dušan Mašić

Novinar Dušan Mašić preminuo je danas u Beogradu, potvrdili su Tanjugu njegovi prijatelji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve