Vesti
12.07.2021. 06:05
R.E.

Kovid u Srbiji

Pažnja: Pojačana kontrola poštovanja mera

maska, korona
Izvor: Shutterstock

Epidemijska situacija je pod kontrolom, jer je broj zaraženih u odnosu na broj testiranih i dalje oko jedan posto, ali se mnogi ponašaju kao da korone nema i ne poštuju preventivne mere, izjavio je pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijske poslove Goran Stamenković.

Stamenković je rekao da su inspekcijske službe na terenu svih ovih dana, ali i najavio da će od ponedeljka biti mnogo intenzivniji nadzor inspekcije.

"Novi talas je blizu ili je možda već tu, a tu je i delta soj, koji se mnogo brže širi. Još smo daleko od kolektivnog imuniteta i još smo dalje od dovoljno vakcinisanih mladih ljudi", kazao je Stamenković za RTS.

Prema njegovim rečima, nadzor je prilagođen svim obavezama nakon ublažavanja mera.

"Protivepidemijske mere su prioritet. Broj nadzora je nešto drugačiji i broj prekršajnih naloga je bio mnogo manji, nego što je bio do maja - 50 posto manje prekršajnih naloga je izreceno. U toku juna je bilo 11 zabrana", rekao je Stamenković.

Prema njegovim recima, u toku jula nije bilo nijedne zabrane sa terena.

"Nadzori, preduzete, izrečene mere, možda nisu prava slika stanja stvari na terenu, s obzirom na veliko opuštanje. Od sutra Radna grupa sigurno daje posebnu novu instrukciju za mnogo, mnogo intenzivniji nadzor po pitanju sprečavanja širenja kovida-19", kazao je Stamenković.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Korona i posledice koje ostavlja na zdravlje
doktor

Shvatite ozbiljno

10.07.2021. 19:43

Korona i posledice koje ostavlja na zdravlje

Direktorka KBC "Bežanijska kosa" Marija Zdravković izjavila je da je kovid sistemska bolest koja pogađa sve organe, kao i da se javljaju i ljudi s neurološkim problemima i nesanicom koja traje mesecima.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
25.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve