Vesti
17.01.2023. 14:24
Beta

Zamenik gradonačelnika

U Pirotu ukinuto vanredno stanje ali...

Pirot
Izvor: Shutterstock

Zamenik gradonačelnika Pirota Miloš Colić izjavio je nakon ukidanja vanredne situacije u tom gradu zbog izlivanja amonijaka iz vagona-cisterne, da je železnički saobraćaj ponovo uspostavljen, ali da su uvedena određena ograničenja.

"Mislim da je ograničena masa vozila, celokupne kompozicije, na 1.200 tona, a mislim da je ova bila 1.615, na tom delu železnice saobraćaj je ograničen na 20 kilometara na čas, i dok se pruga apsolutno ne osposobi zabranjen je prevoz amonijaka na tom delu pruge Niš-Dimitrovgrad", rekao je Colić za televiziju N1.

Prema njegovim rečima, ukidanje vanredne situacije znači "prestanak svih rizika po živote, po zdravlje građana i njihovu imovinu dok je vanredna situacija trajala".

Dodao je da se oporavilo oko 50 osoba koje su te večeri učestvovale u saobraćajnim nezgodama i koje su se javile u Opštu bolnicu u Pirotu, ali i podsetio da su dve osobe preminule.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Završeno pretakanje amonijaka iz prevrnute cisterne (FOTO)
1

Pirot

10.01.2023. 10:07

Završeno pretakanje amonijaka iz prevrnute cisterne (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je dar je u utorak ujutru završeno pretakanje oko 20 tona preostalog amonijaka iz cisterne koja je iskliznula sa šina na pruzi kod Pirota.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve