Vesti
23.08.2021. 10:52
R.E.

Kovid bonica u Batajnici

Počelo i kod nas: Nema bonusa za medicinske radnike koji neće da se vakcinišu

Bolnica, doktor
Izvor: Shutterstock

Svi lekari, medicinske sestre, tehničari, kao i pomoćno osoblje u bolnicama Srbije koji odbijaju da se vakcinišu, primaće platu bez bonusa, stimulacija ili dodataka za dežurstva, izjavila je direktorka kovid bonice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević.

Ona je za Informer rekla da je na sastanaku direktora bolnica podržan predlog medicinske struke i da se ministar zdravlja složio da se napravi spisak svih lekara i medicinskog osoblja koji nisu primili vakcinu, a rade u kovid i drugim bolnicama.

"Oni će biti prebačeni na administrativne poslove i neće više moći da rade s pacijentima, a to znači da će primati samo osnovnu platu. Primaće dva puta manju zaradu nego do sada", rekla je Adžić Vukičevićeva.

Ona je istakla da će zbog porasta broja zaraženih morati da se otvori i druga zgrada intenzivne nege.

"Za 20 dana imamo četiri puta više pacijenata, svaki peti koji nam dođe mora na respirator, a u bolnici je više od 90 odsto pacijenata koji nisu vakcinisani", rekla je Adžić Vukikičevićeva.

Ona je navela da delta soj najviše "napada" mlade i zdrave muškarce koji nisu primili vakcinu, a koji čine 80 odsto od ukupnog broja primljenih u bolnicu.

Ističe da je početkom meseca 84 pacijenata smešteno na odeljenju intenzivne nege, a da ih je sada 286.

"Ostalo nam je još nekih 70 slobodnih kreveta. Dolaze nam pacijenti sa sa sve težim oblicima korone i svaki peti mora na respirator", navodi doktorka Adžić Vukikičević.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nisi vakcinisan? Nema posla!
vakcina, vakcinacija, posao

Može i ovako...

10.07.2021. 08:00

Nisi vakcinisan? Nema posla!

Vlada Fidžija najavila je da će vakcinacije protiv korona virusa biti obavezan uslov za rad, zbog čega će neki ljudi možda izgubiti svoje poslove ako ne budu hteli da se vakcnišu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
19.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve